Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vůjtek: Hráči zo seba vydali maximum!

Tréner slovenských hokejistov Vladimír Vůjtek bol po tohtoročnom Nemeckom pohári spokojnejší ako vlani.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Aj keď sa jeho zverenci posunuli iba o priečku vyššie, tretie miesto nepovažuje za neúspech. Po podujatí vyhlásil, že päť až šesť hráčov z kádra by sa mohlo predstaviť aj na budúcoročných majstrovstvách sveta v Česku.

"Vyšiel nám viac ako vlani. Vtedy sme neboli vôbec spokojní, to sme to tu iba odkorčuľovali. Nemali sme chuť a ani ten elán. Teraz hráči zo seba vydali maximum," uviedol hlavný tréner. Slováci odštartovali dobre, keď zdolali európsky výber Kanady presvedčivo 4:1. V ďalších dvoch dueloch však prehrali zhodne 1:2 s Nemeckom i Švajčiarskom. "Ale dôležité bolo, že sme neprepadli ani v jednom zápase, že sme vo všetkých hrali dobre. Proti Nemcom sme si v závere vytvorili veľký tlak a prehrali sme iba o gól. So Švajčiarskom nám vo vyrovnanom zápase utiekli dve minúty v poslednej tretine," komentoval výkony.

Najväčšou slabinou jeho tímu bola koncovka, po štyroch góloch v úvode sa v ďalších dvoch dueloch presadil už len Adam Lapšanský. "Problémy v zakončovaní súvisia dosť s kvalitou strelca. Ak to vie, tak dáva góly v každom klube a v každom zápase a všade sa presadí. My sme však tých strelcov v nominácii nemali," priznal hlavný tréner.

Do Mníchova cestovalo dokopy až sedem debutantov, pričom viac ako desať štartov v najcennejšom drese mali na konte iba jedenásti hráči z 24-členného kádra. "Samozrejme, sú tu hráči, ktorí už asi nedostanú pozvánku. Ale musím povedať, že sa všetci snažili a odviedli svoj maximálny výkon. Nikto sa nešetril, dali do toho všetko. No niekto vie viac a niekto menej. Mám však pár mien, ktoré musíme vyskúšať aj na ďalších turnajoch. Uvidíme aj, ako im pôjde ďalej sezóna. Necháme sa prekvapiť. Do záverečnej prípravy na MS sú ešte štyri mesiace a ak si tí chlapci udržia svoju výkonnosť, alebo ju ešte zvýšia, tak prečo by sa nemohli presadiť aj na šampionáte. Myslím si, že päť-šesť hráčov by tam mohlo hrať," uviedol Vůjtek, ktorý menovite vyzdvihol iba obrancu Sparty Praha Juraja Mikuša.

Na otázku, či hráči, ktorých by si vedel predstaviť na MS, sú obrancovia alebo útočníci, odpovedal šalamúnsky: "Zoberme si, že Slovan má v obrane šesť reprezentantov, v NHL sú výborní zadáci, začal hrať už aj Dominik Graňák. Ďalej je tam Marek Ďaloga, s ktorým sme počítali už na tento turnaj, a príjemne prekvapil Mikuš. Takže obrancov je veľmi veľa."

Slováci sa na Nemeckom pohári zapojili aj do špeciálneho testovacieho programu, ktorý vedú odborníci zo Švédska, Nemecka a Rakúska a je zameraný na sledovanie pohybovej aktivity vrcholových hráčov počas zápasu. Dosť sa využíva napríklad vo futbale, hráčov dokáže lokalizovať s presnosťou na jeden centimeter štvorcový. Systém pozostáva zo špeciálnych popruhov, na ktorých sú umiestnené vysielače. "Ešte to veľmi nepoznám, videl som to prvýkrát, ale určite sa tam dá poznať veľa vecí. Viem, že tam sú prejdené kilometre, šprinty, či reakcie hráčov. Keď prídu výsledky, musím si to poriadne pozrieť. Myslím si, že do budúcnosti to môže byť dobré," dodal Vůjtek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články