Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Diváci sa vracajú na štadióny...

BRATISLAVA - Po uvoľnení opatrení sa na Slovensku budú môcť fanúšikovia znova vrátiť na tribúny.
Zdroj: 41171
Zdieľajte:

Vláda odporúča zmeniť podmienky pre stredne rizikové podujatia, kam patria aj športové súťaže, na zaplnenie maximálne 25 percent celkovej kapacity hľadiska. Presné pravidlá určí vyhláška hlavného hygienika Jána Mikasa.

Prečítajte si aj

Skúsený Ukrajinec skončil s hokejom: U nás si obliekal dresy troch mužstiev

Podmienky pre hromadné podujatia sa uvoľnia, konať by sa mali v režime OP (očkovaní - po prekonaní ochorenia COVID-19). Pre nízkorizikové podujatia odporúča vláda maximálne 100 osôb alebo naplnenie 50 percent kapacity. Pre stredne rizikové podujatia sa odporúča maximálna kapacita 25 percent. Vláda už v závere minulého týždňa povolila 25-percentnú obsadenosť hľadísk na ME v hádzanej mužov, ktoré sa od 13. januára uskutočnia v Bratislave a v Košiciach.

Prečítajte si aj

Štajnoch odchádza z extraligy, v novom mužstve nebude jediný Slovák

Organizátor si pri nízko a stredne rizikovom podujatí bude môcť vybrať, či zvolí pre podujatie počet divákov v absolútnom čísle, teda maximálne 100 divákov, alebo sa bude riadiť pomerom kapacity, kde počet divákov môže byť aj vyšší ako 100 osôb. Maximálne 25-percentné obmedzenie kapacity má platiť pre stredne rizikové hromadné podujatia, na ktorých sa ráta s nosením respirátora, fixným sedením či státím. Alternatívou má byť rovnako 100 divákov. Pri oboch variantoch sa má od divákov požadovať očkovanie alebo doklad o prekonaní ochorenia COVID-19.

Prečítajte si aj

VIDEO Peter Oremus urobil v Banskej Bystrici rozhodnutie, ku ktorému sa možno ešte žiadny tréner neodhodlal

Podľa hovorkyne Úradu verejného zdravotníctva SR Dáši Račkovej by nová vyhláška mala byť vo vestníku vlády SR zverejnená najskôr v utorok 11. januára.

Prečítajte si aj

Michalovce zredukovali post brankára
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články