Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: VIDEO Fehérváry dosiahol dôležitý gól, Chára si tentoraz vybral za súpera Tatarovho spoluhráča

NEW YORK - Slovenský hokejista Martin Fehérváry pomohol v noci na nedeľu v zámorskej NHL gólom k víťazstvu Washingtonu na ľade Buffala 3:2 po samostatných nájazdoch. Dvadsaťdvaročný obranca vyrovnal v 46. minúte na 2:2, keď po prihrávke Alexandra Ovečkina strelou z prvej prepálil Ukku-Pekku Luukkonena v bránke Sabres. Bol to jeho tretí presný zásah a šiesty bod (3+3) v sezóne. V nájazdovom rozstrele rozhodol o víťazstve Capitals v tretej sérii T.J. Oshie.
Zdroj: 41359
Zdieľajte:

Fehérváry pritom nedohral predošlý zápas s Pittsburghom po tom, ako ho zasiahol do hlavy útočník Penguins Brock McGinn. Napokon sa vyhol vážnejšiemu zraneniu a mohol nastúpiť v ďalšom dueli, v ktorom zachránil pre svoj tím predĺženie. Okrem dôležitého gólu si počas 19:45 minút pripísal aj plusový bod, vyslal tri strely na bránku a rozdal až sedem "hitov". Sabres sa trápia, utrpeli siedmu prehru v rade.

Prečítajte si aj

VIDEO Martin Fehérváry vystrašil slovenských fanúšikov: Tvrdý atak súpera ho poslal rovno do šatne

V ďalšom zápase si hráči New Yorku Islanders poradili doma s New Jersey 4:2. Z výhry "ostrovanov" sa tešil aj skúsený slovenský zadák Zdeno Chára, ktorý opäť odhodil rukavice. Tentoraz sa pobil už v 7. minúte s Masonom Geerstenom. Okrem piatich minút za bitku dostal aj dve minúty za vyvolanie šarvátky a osobný desaťminútový trest. V zápase odohral 14 minút a zaznamenal aj jeden plusový bod. Do zostavy New Jersey sa vrátil jeho krajan Christián Jaroš, ktorý odohral za Devils 8:36 minúty s jednou strelou a tromi bodyčekmi. Jeho spoluhráč Tomáš Tatar si pripísal mínusový bod, strelu a menší trest za krosček počas 14:26 minúty v akcii.

Prečítajte si aj

Fínska hviezda NHL na určitý čas ukončila pôsobenie v zámorí a odišla domov

Dallas v zostave s Andrejom Sekerom prehral v San Jose 1:2. Z víťazstva sa netešil ani Adam Ružička, ktorého Calgary podľahlo doma Bostonu 2:4. Tampa Bay bez zraneného slovenského obrancu Erika Černáka prehrala na ľade Ottawy Senators 0:4. Hetrikom prispel k triumfu domácich kapitán "senátorov" Brady Tkachuk.

Prečítajte si aj

Handlovský skončil v Poprade. Jeho miesto zaujal syn kustóda reprezentácie

Ottawa - Tampa Bay 4:0

Pittsburgh - Anaheim 1:0

Toronto - Chicago 5:4

Buffalo - Washington 2:3sn /FEHÉRVÁRY za hostí 1+0/

St. Louis - Montreal 4:1

New York Islanders - New Jersey 4:2

Arizona - Philadelphia 3:5

Edmonton - Carolina 1:3

Calgary - Boston 2:4

Seattle - Columbus 4:5pp

San Jose - Dallas 2:1

Los Angeles - Minnesota 2:1

Prečítajte si aj

NHL: NY Islanders nestačil na Nashville, Chára o dvadsať rokov mladšieho Rusa zmlátil do krvi
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články