Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nashville ocenil druhú odvahu Trenina pobiť sa s Chárom: Musím vyzdvihnúť jeho tvrdosť, chválil tréner

NEW YORK - Hokejisti New Yorku Islanders v zostave so slovenským obrancom Zdenom Chárom prehrali v noci na piatok v zámorskej NHL s Nashvillom Predators 3:4. Chára strávil na ľade 17:27 min. a na konto si pripísal mínusový bod. Za bitku s ruským mladíkom Jakovom Treninom si v prvej tretine vyslúžil päťminútový trest. Ďalšie dve minúty dostal za nešportové správanie.
Zdroj: 40675
Zdieľajte:

Chára pomstil tvrdý bodyček Trenina na obrancu Sebastiana Aha. Počas bitky sa mu podarilo natiahnuť dres na hlavu súpera, ktorého potom zasypal údermi. Ruský útočník odchádzal z ľadu so zakrvavenou tvárou. V šatni mu ranu zašili, vrátil sa do hry a v 53. min. dokonca strelil vyrovnávajúci gól Predators na 3:3.

Prečítajte si aj

ZOH 2022: Hráči majú otázky, my nemáme odpovede

Najvyšší muž NHL sa pobil s Treninom už druhýkrát v kariére, obaja zhodili rukavice aj v januári 2020, keď Chára ešte obliekal dres Bostonu. Odvahu pustiť sa do obrovitého slovenského beka ocenil Treninov spoluhráč Colton Sissons: "Myslím si, že to hovorí veľa o jeho tvrdosti. Veľmi pôsobivé od mladého hráča, že sa postavil zoči-voči Chárovi a vydržal s ním zápasiť." Trenin sa stal iba dvanástym hráčom v histórii NHL, ktorý sa s "Big Z" pobil dvakrát.

Prečítajte si aj

Handlovský skončil v Poprade. Jeho miesto zaujal syn kustóda reprezentácie

"Bol som z neho skutočne nadšený. Uštedrí tvrdý hit, pobije sa s Chárom, vie si zastať svoje miesto. Bola to pre oboch chlapíkov neuveriteľná bitka. Musím vyzdvihnúť tvrdosť, ktorou disponuje ten chalan. Išiel z ľadu dolu, zašili mu ranu siedmimi stehmi, vrátil sa, hral skvele, opäť predvádzal svoju hru a napokon dal aj vyrovnávajúci gól. To ukazuje o jeho mentálnej odolnosti, statočnosti. Pre organizáciu je výborné, že má vo svojom strede hráča s takou mentálnou a fyzickou tvrdosťou," povedal o Treninovi kouč "predátorov" John Hynes.

Prečítajte si aj

NHL: NY Islanders nestačil na Nashville, Chára o dvadsať rokov mladšieho Rusa zmlátil do krvi
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články