Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Spišiaci naložili Bystrici, Zvolen lúpil v Košiciach, Slovan neinkasoval od Nových Zámkov

BRATISLAVA - Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v 22. kole Tipos extraligy na ľade HC Košice 4:1. Upevnili si tým priebežné 2. miesto v tabuľke, Košičania sú po 19 odohraných zápasoch na 5. mieste.
Zdroj: 40903
Zdieľajte:

HC Košice - HKM Zvolen 1:4 (1:3, 0:0, 0:1)

Góly: 12. Klhůfek (Pereskokov, McPherson) - 5. Krieger (Kubka, Pierog), 6. Saracino (Meliško, Roy), 11. Roy (Saracino, Stupka), 59. Zuzin (Jedlička). Rozhodovali: Stano, Fridrich - Šoltés, Gegáň, vylúčení: 2:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov

Košice: Košarišťan - Saucerman, Snuggerud, Tansey, Šedivý, Deyl, Cibák, Štec - Pereskokov, McPherson, Klhůfek - Rogoň, Chovan, Paršin - Lapšanský, Slovák, Mrázik - Milý, Havrila, Jokeľ

Zvolen: Rahm - Kotvan, Hain, Meliško, Roy, Hraško, Kubka, Barcík - Zuzin, Viedenský, Jedlička - Leskinen, Krieger, Pierog - Stupka, Mikúš, Saracino - Csányi, Marcinek, Török

Od úvodu sa hral rýchly hokej so zaujímavými situáciami na oboch stranách. Vstup do zápasu ideálne vyšiel Zvolenčanom, ktorí si vytvorilo viacero šancí a v 11. minúte aj trojgólový náskok. V 5 minúte zavŕšil tlak Zvolena Krieger (0:1), o necelú minútu Saracino zblízka zakončil kombináciu hostí a za Košarišťana prešla aj strela Roya v 11. minúte. Domáci napriek tlaku nevyužili presilovku, no v 12. minúte sa vrátili do zápasu, keď ideálnu prihrávku Pereskokova zúročil Klhůfek - 1:3.

Prečítajte si aj

Liptovský Mikuláš rozbil Prešov na nulu a zaznamenal najvyššie víťazstvo v tejto sezóne

Aj druhá časť priniesla svižný hokej s viacerými gólovými príležitosťami. Brankári v nej však viackrát podržali svoje tímy. Csányi v 33. minúte neprekonal Košarišťana, z protiútoku domácich sa pri šanci Lapšanského vyznamenal Rahm. Na dvojgólovom náskoku Zvolenčanov nič nezmenili ani dve presilovky domácich v druhej tretine.

V úvode tretej tretiny sa domáci prezentovali aktívnou hrou, snažili sa vyrovnať, ale obranu hostí sa im nedarilo prekonať. Domáci sa v 57. minúte dostali k hre bez brankára, súpera zovreli pásme, ale obetaví Zvolenčania opäť zblokovali viacero striel a podržal ich aj pozorný brankár Rahm. Gólovú poistku hostí pridal do prázdnej bránky Zuzin - 1:4.

Pozrite si aj

VIDEO Patrik Koch zbúral bývalého útočníka Slovana Bratislava: Čistý "strom" ho poriadne zabolel

Hokejisti HC Slovan Bratislava zdolali v piatkovom zápase 22. kola Tipos extraligy Nové Zámky 2:0.

HC Slovan Bratislava - HC Nové Zámky 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Góly: 8. Maier (Rapuzzi), 41. Haščák (Rapuzzi, Harris). Rozhodovali: Novák, Moller – Stanzel, Šefčík, vylúčení: 7:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Slovan Bratislava: Hlavaj – MacKenzie, Golian, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier, Beňo – Haščák, Rapuzzi, Jääskeläinen – Gašpar Harris, Takáč – Yogan, Kytnár, Matoušek – Šotek, Bezák, Sukeľ

Prečítajte si aj

Prvoligový Žiar nad Hronom získal do kádra šesť posíl z Tipos extraligy a strelca z Púchova!

Nové Zámky: Bakala – Hatala, Bull, Fereta, Holenda, Kozák, Roman, Ligas, Tóth – Števuliak, Šiška, Jackson – Šišovský, Langkow, Klempa – Varga, Fetkovič, Mišiak – Ferenyi, Ondrušek, Kurbatov

Slovan hral už po 68 sekundách presilovú hru, ale strely Haščáka a Harrisa v sieti neskončili. Domáci mali aj potom hernú prevahu a v 8. minúte ich poslal do vedenia Maier. Zámčania mali prvú veľkú šancu v 17. minúte, ale Klempa nedokázal prekonať Hlavaja, ktorý dostal prednosť v bránke pred Windsorom.

Na začiatku druhej tretiny si prvú početnú výhodu zahrali aj hostia, ale mohli inkasovať. Takáč sa rútil sám na Bakalu, ale brankár Zámčanov dobre zasiahol. Zverenci Gergelyho Majorossa si potom nedali pozor na disciplínu, v priebehu minúty mali vylúčených dvoch hráčov, ale zo skrátenej presilovky 5 na 3 vyťažili len žŕdku po strele Haščáka. Rovnaká situácia sa potom naskytla aj hosťom, pričom ich dvojnásobná presilovka trvala celé dve minúty. Hlavaj však chytil všetky strely a stav sa nezmenil.

Prečítajte si aj

Prečo musel odísť Richard Pánik na farmu? Jednému človeku to nejde do hlavy

V úvode tretieho dejstva pokračovala presilovka Slovana a zásluhou Haščáka ju aj využil. Vzápätí hrali v početnej výhode aj "býci", ale opäť sa im nepodarilo prekonať pozorného Hlavaja. Päť minút pred koncom bol k tomu blízko Fetkovič, ale svoju šancu nevyužil. V závere duelu ešte Yogan trafil žŕdku, ale na skóre sa už nič nezmenilo. Slovan si tak pripísal piaty triumf za sebou a zostal na čele tabuľky.

Hokejisti HK Poprad zvíťazili v 22. kole Tipos extraligy na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 5:4 po nájazdovom rozstrele. Rozhodujúci pokus premenil Patrik Svitana.

Prečítajte si aj

Bohatý December v TV: Odvysiela sa 21 prenosov, najväčšia pozornosť patrí HC Slovan

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad 4:5sn (1:0, 2:4, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 19. Pavlin (Macejko, Keränen), 32. Cameranesi (Erkinjuntti, Pavlin), 32. Buc (Mašlonka), 44. Mudrák (Žitný, Galamboš) - 29. Svitana (Livingston), 33. Valigura (Jevoš, Bjalončík), 36. Arniel (Svitana, Skokan), 37. Livingston (Svitana, Skokan), rozh. nájazd: Svitana, . Rozhodovali: Žák, Valach - Ordzovenský, Jurčiak, vylúčení: 7:7 na 2 min., presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Michalovce: Kaarlehto - Bokroš, Macejko, Pavlin, Gajdoš, Mudrák, Mihálik, Stripai, Bača - Erkinjuntti, Cameranesi, Keränen - Faith, Suja, Regenda - Žitný, Galamboš, Mráz - Mašlonka, Buc, Kukuča

Poprad: Tomek - Brejčík, Drgoň, Rymsha, Dalhuisen, Novajovský, Ulrych, Demo - Livingston, Skokan, Svitana - Bondra, Arniel, Ully - Jevoš, Bjalončík, Mešár - Valigura, Mlynarovič, Handlovský

Prečítajte si aj

Pardavý skončil na lavičke Trenčína: Dukla avizuje aj zásahy do kádra

Domáci nastúpili už aj s Matejom Bačom, ktorého nedávno získali z Prešova v rámci výmeny za obrancu Jána Ťavodu. V zostave "kamzíkov" sa premiérovo v tejto sezóne objavil navrátilec Samuel Mlynarovič, pre zranenia im chýbali Vandas, Kundrik a Čiliak.

Už v 1. minúte sa do nádejného prečíslenia stali domáci, ale Regenda po spolupráci s Faithom neprekonal Tomeka. Bezgólové skóre prvej tretiny nezmenili ani presilovky domácich v 5. minúte, resp. hostí v 13-tej. V závere prvej časti vyšla Michalovčanom kombinácia prvej formácie s gólovým zakončením obrancu Pavlina, ktorý sa do zostavy domácich vrátil po 5-zápasovej absencii - 1:0.

Druhá tretina priniesla viacero vylúčených a až šesť gólov. V početnej výhode v 24. minúte si síce vytvorili tlak, no brankár Kaarlehto viackrát podržal Michalovce. Domáci nezužitkovali presilovku v 26. minúte a krátko po nej inkasovali, keď Svitana zakončil ofenzívnu akciu hostí - 1:1. V 32. minúte sa domáci usadili v pásme Popradu počas presilovky a Cameranesi prestrelil Tomeka - 2:1. Keď o 28 sekúnd Buc dorazil strelu Mašlonku, viedli domáci už o 2 góly - 3:1. "Kamzíci" sa však nevzdali a do zápasu ich vrátilo zaváhanie brankára Kaarlehta, ktoré v 33. minúte potrestal Valigura - 3:2. Traja hráči domácich si krátko na to sadli na trestnú lavicu, hostia sa dostali k presilovke o dvoch hráčov a naložili s ňou ideálne. V 36. minúte zakončil kombináciu Arniel (3:3) a o 38 sekúnd Livingston upravil na 3:4. Asistenciu na štvrtom zásahu hostí si pripísal Patrik Svitana, pre ktorého to bol 400. bod v najvyššej slovenskej súťaži.

Pozrite si aj

VIDEO Talent zo Zvolena žiari za hranicami a robí meno nášmu hokeju: Pokoril Pastrňáka i Forsberga!

Zápletku zaujímavého zápasu umocnil gól Mudráka, ktorého pokus v 44. minúte prekvapil Tomeka - 4:4. V ďalšom priebehu tretej časti mali viacero sľubných šancí Popradčania, gól však nepadol ani z príležitosti domáceho Regendu v 57. minúte.

Sľubnú šancu rozhodnúť v predĺžení mal Bjalončík, ale Kaarlehto mu zmaril radosť efektným zákrokom. V nájazdovom rozstrele rozhodol o triumfe Popradu Svitana.

Prečítajte si aj

NHL: Sekera, Černák s víťazstvami, z Tatara sa stáva strelec, ale body nezískal

Hokejisti HK Spišská Nová Ves si v piatkovom zápase 22. kola Tipos extraligy poradili s Banskou Bystricou 6:2. Pripísali si tak druhé víťazstvo za sebou Bystričania naopak neuspeli v siedmom z uplynulých ôsmich stretnutí.

HK Spišská Nová Ves - HC´05 Banská Bystrica 6:2 (2:1, 2:0, 2:1)

Góly: 9. Giľák (Majdan), 13. Beaudry (Nieminen, Rapáč), 21. Nieminen (Rapáč, Atwal), 29. Tyczynski (Hamráček, Ščurko), 46. Rapáč (Petgrave, Salituro), 54. Nieminen (Tyczynskí, Vrábeľ) – 5. Berger (Ščerbak), 43. Berger (Shcherbak, Cardwell). Rozhodovali: D. Konc st., Jobbágy- Synek, Bogdaň, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, bez divákov

Spišská Nová Ves: Melicherčík - Petgrave, Atwal, Beaudry, Romaňák, Ordzovenský, Malina, Chatrnúch - Giľák, Salituro, Majdan - B. Rapáč, Kuru, Nieminen - Ščurko, Tyczynski, Hamráček - Vrábeľ, Vartovník, Tomala

Prečítajte si aj

VIDEO Do Banskej Bystrice vstúpil hrdý partner

Banská Bystrica: Belányi - Breton, Fatul, Cardwell, Boldižár, Žiak, Ďatelinka, Rákoš, Kostromitin - Fossier, Berger, Ščerbak - Melcher, Bubela, Mistele - Gabor, Tamáši, Kabáč - Galbavý, Sojka, Jendroľ

Stredoslováci vstúpili do stretnutia lepšie, skóre otvoril v 5. min Berger. Následne Spišiaci pykali za príliš veľa hráčov na ľade a "barani" mali k dispozícii presilovku. Nevyužili ju, naopak z protiútoku tesne po jej skončení vyrovnal Giľak. Nováčik súťaže potom prevzal opraty zápasu a do vedenia sa stihol dostať ešte do prvej prestávky, keď v 12. min skóroval Ouellet-Beaundry.

Do druhej dvadsaťminútovky vstúpili Bystričania aktívne a neboli ďaleko od vyrovnaniy, svoje kvality však ukázal brankár domácich Melicherčík. Boli to však Spišiaci, ktorí rozvlnili sieť. Po 58 sekundách sa o to postaral Nieminen. Tento moment sa ukázal ako rozhodujúci. V tretej tretine Berger svojim druhým gólom zápasu v 43. min znížil v presilovke na 2:4, no dráma sa nekonala. Taktiež v početnej výhode odpovedal v v 46. min aj Rapáč a uzavrel skóre. Skóre uzavrel druhým zásahom v zápase v 54. min Nieminen.

Prečítajte si aj

MS U20 2022: Feneš nominoval 31 hráčov vrátane dvoch tínedžerov, na lavičku prichádza tréner z USA
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články