Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Predstavia sa hráči z NHL na ZOH 2018?

Účasť hráčov NHL na ZOH 2018 stále neistá, Nicholson verí v skorú dohodu.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Účasť hráčov z NHL na hokejovom turnaji ZOH 2018 v juhokórejskom Pjongčangu zostáva stále otázna. Viceprezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) a bývalý prezident Kanadskej hokejovej federácie Bob Nicholson vyjadril nádej, že zmluva o štarte hokejistov zo zámorskej profiligy na olympiáde bude čoskoro na svete a predíde sa nepríjemnostiam, aké boli pred tohtoročnými ZOH v Soči.

"Viem, že hráči chcú ísť na olympiádu. Pre NHL je to však veľmi zložité, pretože by museli prerušiť súťaž v strede sezóny. Ak bude každý súhlasiť a spravia sa nejaké kompromisy, myslím si, že uvidíme hráčov NHL na olympiádach aj v budúcnosti," citovala Nicholsona agentúra Reuters.

Hráči z NHL sa zúčastnili na uplynulých piatich olympijských turnajoch, ale ich štart bol v ohrození pred februárovými ZOH v ruskom Soči. Nakoniec sa strany dohodli na ich účasti sedem mesiacov pred začiatkom Hier v čiernomorskom stredisku. "Bude pre všetkých lepšie, ak sa tentoraz dohodnú skôr," poznamenal Nicholson.

Mnoho majiteľov klubov NHL je proti tomu, aby hráči riskovali na olympiáde svoje zdravie a takisto sa im nepáči, že sa liga musí na dva týždne prerušiť, čím prichádzajú o potenciálne príjmy.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články