Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Excelentný Gáborík Kings nestačil, Chárov Boston šiesty zápas nezvládol

V noci pokračovala NHL ďalšími zápasmi NHL. Slovenských fanúšikov zaujímali najmä zápasy Zdena Cháru a už najlepšieho strelca vyraďovacej časti Mariána Gáboríka.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejisti Montrealu Canadiens zvíťazili v šiestom zápase semifinále play off Východnej konferencie NHL nad Bostonom 4:0 a vyrovnali stav série na 3:3. Hlavnou hviezdou duelu bol domáci brankár Carey Price, ktorý zlikvidoval všetkých 26 striel Bruins a zaznamenal svoje prvé čisté konto v aktuálnej nadstavbovej časti. Montreal si vynútil siedmy zápas aj vďaka tomu, že už v 3. minúte urobil chybu obranca Kevan Miller, ktorému odskočil puk a Lars Eller to dokonale využil. V druhej tretine mali Bruins, v drese ktorých opäť nenastúpil obranca Andrej Meszároš, tlak, ale góly dávali len domáci. V 36. minúte dosiahol presný zásah Max Pacioretty, ktorý bol v úniku rýchlejší ako Zdeno Chára a už o dve minúty ten istý hráč asistoval v presilovke na gól Thomasa Vaneka. Rakúsky útočník Vanek v tretej tretine dielo skazy pre víťaza Prezidentskej trofeje dokonal v 57. minúte jeho druhým gólom v stretnutí.

"Hrali sme ako tím. Oni do toho išli naplno každé striedania, myslím si, že toto bol náš najlepší výkon v sérii," povedal Price, ktorý v kariére v play off zaknihoval štvrté čisté konto a všetky práve proti Bruins. Zápas číslo sedem sa hrá v noci na štvrtok v Bostone a Chára je opatrný. "Musíme hrať našu vlastnú hru a zároveň si dávať pozor na chyby. Nezostáva nám nič iné, ako sa na nich dobre pripraviť," citoval slovenského kapitána Bostonu oficiálny web profiligy.

Ani dva góly slovenského útočníka Mariána Gáboríka nestačili Los Angeles Kings na víťazstvo na ľade Anaheimu. Ducks triumfovali 4:3 a v semifinálovej sérii Západnej konferencie vedú 3:2 na zápasy. Aj vďaka dobrému výkonu 20-ročného brankára Johna Gibsona, ktorý kryl 39 striel "kráľov" len v jeho druhom zápase play off kariéry. Ducks využili chyby hostí a v zápase viedli už 4:1, potom síce Gáborík dvoma presnými zásahmi, s poradovými číslami 7 a 8 v tohtoročnom play off, duel zdramatizoval. LA to už ale nestačilo, hoci domácich v súboji prevýšili počtom striel 42:24. Dva góly v druhej tretine totiž v rozpätí 83 sekúnd dosiahol Devante Smith-Pelly, v 29. minúte zvýšil na rozdiel troch gólov Jakob Silfverberg. Zápas číslo šesť je na programe v noci na štvrtok v Los Angeles.

MONTREAL - BOSTON 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Góly: 3. Eller, 36. Pacioretty (Beailie, Weaver), 38. Vanek (Pacioretty, Markov), 57. Vanek. Brankári: Price - Rask, strely na bránku: 28:26, Diváci: 21.273. /stav série: 3:3/

ANAHEIM - LOS ANGELES 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)

Góly: 3. Bonino (Winnik), 22. Smith-Pelly (Perreault, Selänne), 23. Smith-Pelly (Getzlaf), 29. Silfverberg (Cogliano) - 10. Lewis (Williams), 39. GÁBORÍK (Muzzin, Carter), 55. GÁBORÍK (Brown, Kopitar). Brankári: Gibson - Quick, strely na bránku: 24:42. Diváci: 17.233. /stav série: 3:2/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články