Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jurčo nehral, pretože nebol psychicky pripravený

Slovenský hokejista Tomáš Jurčo nenastúpil v drese Detroitu v noci na štvrtok v zápase NHL na ľade New Yorku Rangers.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Tréner "červených krídel" Mike Babcock ho vynechal zo zostavy zámerne a verí, že tento "riskantný krok" mladému útočníkovi iba prospeje.

Dvadsaťjedenročný krídelník nastúpil v prebiehajúcej sezóne na 12 duelov, no príliš sa mu v nich nedarilo, keď zaznamenal iba dve asistencie. Vlani pri svojej premiére v profilige nazbieral v 36 stretnutiach osem gólov a dokopy 15 bodov. Streleckú smolu neprelomil ani v poslednom zápase na ľade Ottawy, keď sa s Darrenom Helmom dostal do prečíslenia 2 na 1, rýchlo zápästím vystrelil, no brankár Craig Anderson jeho pokus vyrazil akrobatickým zákrokom betónom a Detroit nakoniec prehral 1:3.

"Je to stále ešte mladý chalan. NHL je ťažká liga. Veľa hráčom sa v ich druhej sezóne príliš nedarí. Je to o duševnej pohode. Nie som presvedčený, či mal dnes hrať a či nie, rozmýšľam, či to bol správny krok. Ale myslím, že mu to pomôže. NHL je o mentálnej odolnosti, musíte nájsť spôsob, ako byť správnym profesionálom. Presne tým teraz prechádza," povedal o Jurčovi hlavný tréner.

Babcock sa vyjadril aj k výkonom ďalšieho mladého útočníka Švéda Gustava Nyquista. Ten v 13 zápasoch strelil sedem gólov a pridal dve asistencie, no v posledných troch dueloch vyšiel naprázdno. Bodové suchoty mal aj počas štyroch zápasov v rade v októbri. "Nemyslím si, že je nespoľahlivý strelec. Myslím si, že hrá naplno v každom zápase a je to profesionál. Teraz sa dosť menili formácie, takže dôvod môže byť aj v tom. Ale z našich mladých hráčov ako sú napríklad Riley Sheahan, či Tomáš Tatar, má práve Nyquist najstabilnejšie výkony," dodal pre nhl.com Babcock.

Tomáš Tatar strelil v noci na štvrtok 7,7 sekundy pred koncom tretej tretiny vyrovnávajúci gól na 3:3, no Detroit nakoniec poľahol Rangers 3:4. Pre dvadsaťtriročného krídelníka to bol štvrtý bod v 13. zápase sezóny (4+0).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články