Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen uštedril Skalici debakel,Martin v Košiciach remízoval

V dnešnom kole domácej extraligy padalo nezvyčajne veľa gólov. Aj napriek výhram jednotlivých klubov sa však poradie v tabuľke menilo iba minimálne.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HK Nitra - ŠHK 37 Piešťany 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Góly: 12. L. Novák (Tománek,Stümpel), 25. Nadášdi (Tománek,L. Novák), 37. Pašek (Románek,Haring), 55. Štefanka (Nadášdi,Pupák)

Prvým skórujúcim celkom zápasu sa stali práve domáci hokejisti, keď Lukáš Novák úspešne doklepol Tománekovu strelu z medzikružia. Hostia z Piešťan nedokázali Nitre adekvátne odpovedať a tak sa stav stretnutia menil až v jeho prostrednej časti. Opäť sa však radovali domáci fanúšikovia, pretože presilovú hru dokázal využiť Tomáš Nadášdi, ktorému znovu asistoval Tománek.,,Havrani" sa gólovo odprezentovali až v 37. minúte. Hokejisti Nitry sa totiž po neúspešnom útočnom ťažení ,,pozabudli" v obrannom pásme hostí a šancu tak dostali nikým nestrážení Haring a Pašek. Práve druhý menovaný venoval Piešťanom kontaktný gól. Necelých päť minút pred koncom stretnutia Štefanka úspešne pretlačil puk za chrbát súperovho gólmana a spečatil tak triumf domácich.

Dnešná prehra ,,havranov" určite nepotešila. Do Nitry síce už predom cestovali ako slabší celok, no hlavy nevešali. Každý bod by im v momentálnej situácií poriadne pomohol, veď sa držia na 7. mieste tabuľky. Od 8. Martina ich delil iba jeden bod, ktorý ,,kosačky" dnešným výsledkom dorovnali. Nitra výhrou potvrdila svoju kvalitu a pripísala si tri body potrebné na stíhanie druhého Popradu. Ten však dnes taktiež vyhral, jeho náskok sa teda nemení.

HC Košice - MHC Mountfield Martin 3:2pp (0:0, 1:1, 1:1-1:0)

Góly: 31. Lojek (Kolena), 40. Suja (Jánošík), 53. Themár, 55. Bartoš (Štrbák,Spilár), 61. Jenčík (Bartoš,Černák)

Martinčania, ktorým sa iba pred necelými dvoma dňami podarilo pretrhnúť dlhú šnúru prehier, do Košíc cestovali s malou dušičkou, nie však s beznádejou. Veď už neraz ukázali, že aktuálnemu majstrovi dokážu konkurovať. Tento fakt potvrdil úvodným gólom stretnutia Martin Lojek, ktorému sa v 31. minúte podarilo s Kolenovou pomocou skórovať. Košice úder vrátili, postaral sa o to bývalý martinský hráč Jakub Suja. V úvode posledného dejstva poslal hostí do vedenia Andrej Themár. ,,Kosačky" sa z vedenia dlho netešili, radosť im totiž o necelé tri minúty skazil Peter Bartoš a vynútil si tak predĺženie. Práve to sa stalo hokejistom z Turca osudné. Ich prehru spečatil v 61. minúte Richard Jenčík.

,,Oceliari" si dnešnou výhrou upevnili pozíciu tabuľkového lídra, no na krk im stále dýchajú popradskí ,,kamzíci". Košičania teda nesmú zaspať na vavrínoch. Martinu dnešný bod pomohol. Súčtom bodov sa totiž vyrovnali 7. Piešťanom. Dôležitejšia ako bodový zisk je však pomalá reparácia psychiky, ktorá po čiernej sérií dosť utrpela.

HC 05 Banská Bystrica - Dukla Trenčín 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Góly: 5. Gašparovič (Petrovický,Šišovský), 54. Kafka (Rosandič,Handlovský), 58. Bambúch (White,Block)

Skóre zápasu otvorili už v 5. minúte hostia z Trenčína. Jakub Gašparovič prekonal domáceho Košarišťana strelou ponad pravý betón. Tento náskok si hokejisti spod Trenčianskeho hradu udržali úctyhodných 49 minút. I keď bol ich náskok minimálny, zdalo sa, že si ho do konca zápasu dokážu udržať a z Bystrice si odnesú pný bodový zisk. Opak bol však pravdou a vyrovnávajúci gól prišiel necelých šesť minút pred koncom riadneho hracieho času z hokejky Petra Kafku. O obrat v prospech domácich ,,baranov" sa postaral v 58. minúte obranca Bambúch, ktorý dokázal prekonať Konráda vo vlastnom oslavení.

Ak by sa Dukle podarilo udržať si minimálne jednogólový náskok a zápas vyhrať, v tabuľke by o jeden bod prevýšila jej dnešného súpera. Tento scenár sa nenaplnil a tak sa musí Trenčín uspokojiť so súčasnými 34 bodmi. ,,Barani" už pred dnešným zápasom poriadne dýchali na krk tretej Nitre. Ak by dnes prehrala, práve oni by sa posunuli na spomínanú bronzovú priečku. Poradie na týchto dvoch miestach sa však ,,vďaka" dnešnej výhre Nitry nezmenilo.

HK 36 HANT Skalica - HKM Zvolen 2:8 (0:2, 0:3, 2:3)

Góly: 2. Puliš (Obdržálek), 9. Bagin (Obdržálek,Brabenec), 23. Sloboda (Škvaridlo,Bortňák), 24. Juraško (Brabenec,Obdržálek), 39. Pokovič (Hraško,L. Jurík), 44. Brabenec (Obdržálek,Bagin), 45. Hraško (Podkonický,L. Jurík), 47. Hraško (L. Jurík, Pokovič), 52. J. Jurík (Bezúch,Drtina), 58. Rejžek (Šimíček,Gründling)

Skalickú hokejovú vraždu započal už necelé dve minúty po úvodnom vhadzovaní Radovan Puliš gólom vo vlastnom oslabení. Jeho spoluhráč Emil Bagin skóroval o chvíľu na to, taktiež počas zvolenského oslabenia. Už to muselo domácich poriadne varovať. Nedokázali streliť kontaktný gól a tak Zvolenčania pokračovali v načatom diele. V 23. minúte si presný zásah pripísal Martin Sloboda. O 90 sekúnd neskôr sa hostia radovali opäť, tentokrát sa na listinu strelcov so svojím presilovkovým gólom zapísal Michal Juraško. Ďalšiu početnú výhodu dokázal využiť Lubor Pokovič a domáci tak do šatne odchádzali s päť-gólovým mankom. Počas poslednej 20-minútovky nastrieľal Zvolen ďalšie tri góly, stačili mu na to necelé 4 minúty. Najskôr potrápil Romančíka Kamil Brabenec, potom Peter Hraško vyhnal spomínaného gólmana na striedačku a o pár minút skóroval opäť, tentokrát prekonal vymeneného Ďuriša. Skalica sa v závere zápasu konečne gólovo presadila, keď sa spolupráca Bezúcha a Juraja Juríka stala Šimkovi osudnou. Necelé dve minúty pred koncom zápasu kozmeticky zmiernil zvolenský náskok domáci Boris Rejžek.

Skalica pokračuje v smutnom trende. Nedokáže sa zdvihnúť z tabuľkového dna, čo potvrdil aj dnešný domáci debakel. Zvolen si dnešným výkonom upevnil právoplatné sebavedomie a ziskom 3 bodov sa v celkovom poradí posunul na skvelú 5. priečku. Nahradil tak Trenčín, ktorý dnes v Banskej Bystrici nebodoval.

HK Poprad - MsHK DOXXbet Žilina 6:2 (2:1, 3:1, 1:0)

Góly: 11. Paločko (Kroták), 12. Hudec (Kristek,Schroner), 17. Suchý (Bartečko,Hvila), 22. Paločko, 32. Makovský (Takáč,Paločko), 35. Haluza (Procházka,Kristek), 36. Paločko (Takáč,Fabian), 49. Kroták

O úvodný gól zápasu sa postaral najskôr Arne Kroták, ktorý s ľadovým pokojom dopravil puk ku ľavému kruhu a odtiaľ prihrával dobre stojacemu Matúšovi Paločkovi. Takmer okamžite odpovedali hostia zo Žiliny, keď sa gólovo presadil Stanislav Hudec. Domácich opäť vysadil na koňa Radoslav Suchý, ktorý dokázal využiť hru v početnej výhode. Náskok zvýšil v úvode druhej tretiny strelec prvého gólu Matúš Paločko. V 32. minúte tvrdou strelou skóroval Jakub Makovský, ktorému ideálne prihrával Samuel Takáč. Žilinské nádeje rozdúchal presný zásah Petra Haluzu, ktorý po Kristekovej prihrávke pálil z prvej. Do konca prostrednej časti sa Matúšovi Paločkovi podarilo skompletizovať krásny hetrik a pred poslednou časťou tak nasadil hosťom do hlavy poriadnych chrobákov. V 49. minúte kozmeticky upravil skóre ostrieľaný Arne Kroták.

Popradu sa úspešne darí držať krok s vedúcimi Košicami, ku ich šťastiu im chýba ,,iba" prehra spomínaných susedov. Žilina sa, rovnako ako Skalica, trápi na chvoste tabuľky, dnešná prehra jej teda nepomohla ani bodovo, ani morálne.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články