Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čo urobilo Poľsko zle, keď nepostúpilo na ZOH do Pekingu? Na problémy tímu si posvietil tréner Róbert Kaláber

VARŠAVA - Slovenský tréner poľskej reprezentácie Róbert Kaláber po dvoch dňoch od uplynutia bratislavskej kvalifikácie na ZOH 2022 v Pekingu si zobral slovo, aby zhodnotil výkony Poliakov.
Zdroj: 40280
Zdieľajte:

Poliaci boli približne na rovnakej úrovni ako Rakúšania. Postup na ZOH do Pekingu bol iba zbožným prianím. Naši severní susedia však hneď na začiatok šokovali výhrou nad Bieloruskom 1:0. Z ich strany to ale bolo napokon všetko. Rozlúčka s Bratislavou sa niesla v znamení prehry s Rakúskom 1:4.

Prečítajte si aj

Dornbirn získal z Hradca Králové veľkú rybu: Podpis kľúčového hráča skompletizoval káder Rakúšanov

"Chceli sme hrať viac útočnejšie, byť čo najdlhšie v útočnom pásme s pukom na hokejke. Chalanom však dochádzali sily po dvoch náročných dueloch, v ktorých sme hrali väčšinou na tri formácie. Štvrtá obrana ešte nemá požadovanú úroveň, a takisto aj posledný útok, ktorý sa dostával do hry sporadicky. Vzadu aj vpredu potrebujeme posilniť," odkryl jeden z povšimnutých nedostatkov Poľska počas trojdňového pobytu v hlavnom mesta Slovenska kouč Kaláber. Pre bývalého trénera Dukly Trenčín bola augustová kvalifikácia prvou ostrou previerkou pri kormidle štyridsaťmiliónovej krajiny. A vôbec prvý raz to bolo proti súperom silnejšieho kalibru.

Prečítajte si aj

MS 2021 Žien: Kanada otočila finále v Calgary a vybojovala rekordný titul

"Bol som veľmi zvedavý na zápolenia so silnejšími súpermi. Môžem vysloviť spokojnosť s obrannou hrou, pretože sme dobre bránili. Problém však nastáva, ak treba tvoriť smerom dopredu. Chvíľu sme v držaní puku a okamžite ho už naháňame na druhej strane klziska," pokračoval 51-ročný Bratislavčan, ktorý rozbiehal trénerskú kariéru v Senici. V poslednom meraní síl s Rakúskom mu chýbala ešte jedna dôležitá činnosť, ktorá sa v konečnom súčte podpísala pod stratu všetkých bodov.

Prečítajte si aj

Skalica do finále kvalifikácie Slovenského pohára, Prešov uspel v Poľsku

"Na bránku sme vyslali veľmi málo striel. Zápas nevyzeral zle, ale chýbala nám energia. Takisto pred bránou sme neboli aktívni. Stagnovala precízna práca. Toto je taktiež jedna z vecí, na ktorej musíme zabrať," uzavrel dlhšie hodnotenie pre poľský web hokej.net Róbert Kaláber.

Prečítajte si aj

Zápas Popradu so Spišskou Novou Vsou je zrušený
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokej.net

Diskusia

Podobné články