Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2021 Žien: Kanada otočila finále v Calgary a vybojovala rekordný titul

CALGARY - Kanadské hokejistky získali rekordný jedenásty titul majsteriek sveta. V noci na stredu otočili finálový duel MS v Calgary a zdolali rivalky z USA 3:2 po predĺžení. Zlatý gól strelila v 68. minúte kapitánka domácej Kanady Marie-Philip Poulinová.
Zdroj: 40285
Zdieľajte:

Kanaďanky dali zabudnúť na sklamanie z minulého šampionátu, kde skončili až na treťom mieste. V Calgary prerušili nadvládu USA a vybojovali svoj prvý titul od roku 2012. Obhajkyne Američanky, ktoré triumfovali na predošlých piatich svetových šampionátoch, viedli už v 13. minúte 2:0 po dvoch góloch Alex Carpenterovej.

Prečítajte si aj

Skalica do finále kvalifikácie Slovenského pohára, Prešov uspel v Poľsku

V druhej tretine však náskok stratili a po Poulinovej zásahu v predĺžení sa museli uspokojiť s druhým miestom. Do zbierky pridali 11. strieborný kov, na konte majú deväť titulov. Bronz získali Fínky, ktoré v súboji o tretie miesto zdolali Švajčiarky 3:1.

Prečítajte si aj

Trenčín inkasoval sedem gólov, prehrala aj Nitra. Capitals a Zvolen predviedli veľkú prestrelku

MS v hokeji žien:

Finále:

Kanada - USA 3:2pp (0:2, 2:0, 0:0 - 1:0)

Góly: 25. Jennerová (Poulinová, Fillierová), 27. Rattrayová (Larocqueová, Jennerová), 68. Poulinová (Jennerová) - 10. Carpenterová (Kesselová, Edenová), 13. Carpenterová (Steckleinová, Panneková)

o 3. miesto:

Fínsko - Švajčiarsko 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

Góly: 2. Niskanenová (Liikalaová), 21. Viitasuová (Liikalaová, Niskanenová), 39. Nieminenová (Karvinenová, Tapaniová) - 24. Stalderová (Stänzová)

Prečítajte si aj

Brezno chce hrať s rozpočtom do 300 tisíc v prvej polovici tabuľky, spolupracovať bude s Banskou Bystricou
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články