Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rýchle stretnutie so želaným koncom, obranca Bieloruska zažil najťažší súboj v kariére

BRATISLAVA - Slovenskí hokejoví reprezentanti postúpili na ZOH do Pekingu. V rozhodujúcom zápase na finálovom turnaji olympijskej kvalifikácie v Bratislave zdolali v D-skupine Bielorusko 2:1. Slovákom stačila na postup aj remíza, v 5. minúte ich poslal do vedenia presilovkový gól Petra Cehlárika. Bielorusi vyrovnali dve minúty po prvej prestávke zásluhou Jegora Šarangoviča. V závere zápasu spečatil slovenský postup gólom do prázdnej bránky Libor Hudáček.
Zdroj: 40249
Zdieľajte:

Libor Hudáček, autor víťazného gólu: "Užívame si to. Bola super atmosféra na domácom ľade a sme radi, že sme to dotiahli do postupového konca. Bielorusi búšili, my sme hrali umne a ustrážili si to vďaka Konrádovi. Tlak počas zápasu bol veľký. Vydali sme zo seba všetko a sme radi, že to dopadlo ako to dopadlo."

Marek Hrivík, kapitán SR: "Naša hra bola lepšia od zápasu k zápasu. Ako tím vieme hrať, dokázali sme to. Opäť sa takto môžeme zísť pred olympiádou a môžeme uspieť."

Prečítajte si aj

Ďalší osud trénera Craiga Ramsayho pri kormidle SR spečatený

Peter Cehlárik, útočník SR: "Stretli sme sa v rýchlosti, bolo ťažké sa dať dokopy za taký krátky čas. Ale boli sme pripravení od prvého zápasu. Nebolo to jednoduché, ale zvládli sme to."

Nick Bailen, obranca Bieloruska: "Bol to nielen najťažší zápas na turnaji, ale pre mňa osobne možno aj v kariére. Veľmi som túžil ísť na ZOH. Ale Slováci majú dobrý tím a my sme napriek veľkej snahe neboli úspešní."

Prečítajte si aj

SR 18 prevalcovala Maďarsko a ovládla Turnaj olympijských nádejí!
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články