Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SR 18 prevalcovala Maďarsko a ovládla Turnaj olympijských nádejí!

BUDAPEŠŤ - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov ovládli Turnaj olympijských nádejí v Budapešti. Po presvedčivých výhrach 9:2 nad Talianmi a 5:0 nad Poliakmi potvrdili dominanciu aj v záverečnom vystúpení, v ktorom zdolali domácich maďarských rovesníkov vysoko 8:1. Hetrikom, druhým na turnaji, sa blysol útočník Martin Mišiak.
Zdroj: 40242
Zdieľajte:

Slováci už v prvej tretine strelecky dominovali. Na súperovu bránku vyslali pätnásť pukov, skoro dvakrát viac ako domáci, no presadili sa len raz. V 12. minúte zásluhou Mišiaka, ktorý si dláždil cestu za ďalším hetrikom. Skompletizoval ju v druhej tretine. Najskôr v polovici zápasu počas presilovky zvýšil na 2:1, následne 37 sekúnd pred sirénou upravil v rovnovážnom stave na 3:1. V tretej tretine už slovenskí mladíci Maďarov „sfúkli“ piatimi gólmi, pričom jeden dosiahli opäť v početnej prevahe.

Prečítajte si aj

Spišská Nová Ves hlási v obrane nového muža spoza veľkej mláky

Turnaj olympijských nádejí hráčov do 18 rokov v Budapešti

Maďarsko – Slovensko 1:8 (1:1, 0:2, 0:5)

Góly: 5. Ravasz – 12. Mišiak (Patzelt, Kopecký), 30. Mišiak (Šotek, Kmec), 40. Mišiak (Bartakovics, Kmec), 49. Križan, 55. Honzek (Kmec, Šotek), 56. Molnár (Fedák, Petrík), 59. Kopecký (Križan), 60. Kurty (Bartakovics).

Prečítajte si aj

Martin na neutrálnom ľade v Prešove oskalpoval Sabinov

Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 20:39

Rozhodovali: Pálkövi – Kis-Király, Muzsik – 40 divákov.

Zostava SR: Jurčák – Kmec, Nahálka, Marko, Patzelt, Thomka, Tomas, Culík, Lörincz – Honzek, Mišiak, Šotek – Dej, Kopecký, Križan – Fedák, Molnár, Petrík – Melicher, Kurty, Bartakovics.

Prečítajte si aj

Legendárny futbalový brankár Petr Čech podpísal ďalšiu hokejovú zmluvu

Tréner I. Feneš.

Ivan Feneš, tréner SR 18: „Čakali sme náročný boj o prvé miesto, pretože aj súper mal svoju kvalitu. My sme však odohrali najlepší zápas na turnaji. Postupne sme v ňom prebrali iniciatívu, dominovali sme. Výsledok zodpovedá nášmu výkonu. Veľká pochvala patrí celému tímu. Boli sme schopní zlepšovať sa každým zápasom. Chalani hrali suverénne. Potvrdilo sa nám, že máme ďalšiu solídnu skupinu hráčov v tejto kategórii, s ktorou sa oplatí pracovať."

Prečítajte si aj

Bod alebo všetky tri? Slováci odhalili plán boja v rozhodujúcej bitke s Bieloruskom
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk/tlačová správa

Diskusia

Podobné články