Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Spišiaci našli nový objav, brankára Suráka to nebude nič stáť

POPRAD - Ak niekto hľadal na súpiske extraligového nováčika zo Spiša pred duelom s Prešovom o piate miesto na Tatranskom pohári brankárov Marcela Melicherčíka a Filipa Suráka, bolo to zbytočné.
Zdroj: 40180
Zdieľajte:

Melicherčík druhý týždeň doberá antibiotiká a čoskoro sa pomaly opäť zapojí do diania, Filip Surák v sobotu uskutočnil prestup do chomúta. Jeho dvojkou počas turnaja bol Marián Jančura, ktorý sa už debutu pri senioroch nevyhol.

Prečítajte si aj

Ikona prvoligového Humenného odchádza do zahraničia

"Spoluhráči mi pomohli. Potešil ma bojovný výkon. Málokto má šťastie hneď pri premiére vyhrať. Mne sa to podarilo. Trochu som sa zžil s chalanmi už na začiatku pohára, keďže som bol pripravený ako dvojka," hovorí pre hokejovysvet.sk gólman Jančura. Z Prešovčanov na neho našli úspešný recept Šimun, Zagrapan a Viktor Fekiač. Na nedostatok práce sa v niektorých okamihoch hry nemohol sťažovať. Úvod bol pre neho rovnaký, ako pre každého debutanta. "Nevedel som, čo ma čaká. Vo vnútri som cítil stres. Ten však zo mňa opadol, keď som viackrát zachytil puk do lapačky. Potom som sa už uvoľnil," doplnil. Spišská Nová Ves v Poprade veľa vody nenamútila, pretože bojovala s absenciami skúsených borcov, ale zanechala dobrý dojem ako i signál, že sa do extraligy nevracia len zúčastniť.

Prečítajte si aj

Haščák chýba Popradu viac, ako si pod Tatrami mysleli. Príde k vicemajstrovi náhrada?

"Surák mi v deň svadby naznačil, že mám čakať nomináciu. V nedeľu ráno mi to tréneri potvrdili. Nakoľko sa človek žení iba raz, nemusí sa mi žiadnym spôsobom revanšovať, že som jedinú výhru na turnaji vychytal za neho. Nebude ho to teda nič stáť," usmial sa 17-ročný Spišiak. Jančura počíta s benevolentnosťou aj zo strany kabíny. Nebude ale čakať na povel, koľko ho vyjde triumf nad Šarišanmi. V tomto smere to už má premyslené. "Donesiem basu piva a snáď to bude stačiť," dúfa v uspokojenie vyzretých spoluhráčov. Jedna lastovička leto nerobí. Tínedžer "rysov" ešte netuší, či sa s ním ráta do budúcna. Myseľ trénerov však minimálne zaťažil. "Všetko sa uvidí. O tomto sme sa nestihli pozhovárať. Pre mňa je česť obliecť si dres mužov. Proti Prešovu som to zvládol. Teraz budem čakať, čo bude ďalej," vyslovil sa v závere rozhovoru Marián Jančura, ktorý neskrýval mierne napätie z prítomnosti médií.

Prečítajte si aj

Cardiff Devils angažoval útočníka zo slovenskej extraligy
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články