Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Haščák chýba Popradu viac, ako si pod Tatrami mysleli. Príde k vicemajstrovi náhrada?

POPRAD - August opäť patril Tatranskému poháru v Poprade. Štatút obhajcu sa vznášal nad domácimi "kamzíkmi". Trofej však neostala na Slovensku. Tú zo súboja o 3. miesto brali Krakovčania, ktorí boli nad sily hostiteľov. Popradský tréner Peter Mikula nemal ľahké hodnotenie domáceho turnaja.
Zdroj: 35919
Zdieľajte:

Dvaja ligoví protivníci zo Spišskej Novej Vsi a Liptovského Mikuláša boli súpermi Popradčanov v základnej B-skupine. Dvojnásobné derby bolo ohodnotené len štyrmi bodmi po výhre 3:1 a prehre 2:3 po samostatných nájazdoch. "Kamzíci" vedeli, že z úspešnej obhajoby minuloročného prvenstva nič nebude, a tak si brúsili zuby aspoň na pohár za tretie miesto. Namiesto toho sa však prizerali radosti Krakova.

Prečítajte si aj

Cardiff Devils angažoval útočníka zo slovenskej extraligy

"V prvom rade sme sa museli popasovať s defenzívnym štýlom súperov. Jednoznačne to potvrdil duel s Liptákmi, v ktorom sme neprerazili box. Hru sme mali v rukách, ale nevyhrali sme. Proti Krakovu to bolo niečo podobné. K tomu sa ešte pridalo absolútne zlyhanie v premieňaní šancí. Haščák nám chýba viac, ako som si myslel," vyjadril sa k nezvládnutému zápasu s Poliakmi po výsledku 2:3 kouč Popradu Peter Mikula v kombinácii s hodnotením celého turnaja. Hľadisko popradskej arény mohlo byť zaplnené podľa aktuálneho vývoja pandemickej situácie do tisíc divákov. Zápasy domáceho vicemajstra ostatnej sezóny videlo sedemsto, päťsto a takmer štyristo priaznivcov. V porovnaní s minulým rokom sú to o niečo väčšie čísla.

Prečítajte si aj

Tatranský pohár ovládol taliansky klub, vo finále porazil Liptovský Mikuláš

"Človeka neúspech na domácom ľade zabolí, resp. zamrzí. Naša skupina bola priechodná, aj keď Mikuláš bol vlani v inej pozícii ako teraz. Jednoducho naším cieľom bolo hrať finále. Osud nám ho však nedoprial a boríme sa s vecami, ktoré v blízkom období musíme napraviť. Týka sa to najmä efektivity," poznamenal prvý muž striedačky HK Poprad. Klub spod Tatier minulú sezónu nedotiahol na majstrovský trón. S odstupom pár dní sa začala formovať zostava, do ktorej si Mikula skladal mená, s ktorými v minulosti spolupracoval v rámci najvyššej súťaže. "Viacero hráčov sklamalo...," povzdychol si slovenský majster zo sezón 2000/01 a 2012/13 a po chytení druhého dychu pokračoval:

Prečítajte si aj

Jediný cieľ je dostať sa na ZOH 2022, burcuje Cehlárik. Pre Hudáčka boli barle novinka, je však pripravený

"Bez gólov sa nedá dvihnúť tímová morálka. Hráči, ktorí prišli do Popradu, sú kvalitní. Neostáva mi nič iné, iba čakať a dúfať, že sa to zlepší," doplnil Mikula a svoj výklad uzavrel nasledovne: "Náhrada za Haščáka zatiaľ nie je na obzore. Musíme variť z toho, čo máme k dispozícii."

Prečítajte si aj

Peter Budaj sa vracia do NHL v pozícii trénera
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články