Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

LA Kings vystužil útok voľným hráčom na šesť rokov, Seattle pokračuje v zbrojení

NEW YORK - Tím NHL Los Angeles Kings vystužil svoj útok o centra Phillipa Danaulta, ktorý ako voľný hráč podpísal s "kráľmi" šesťročnú zmluvu v celkovej výške 33 miliónov dolárov. Dvadsaťosemročný hokejista hral v uplynulých šiestich sezónach v Montreale, s Canadiens sa však nedohodol na predĺžení spolupráce.
Zdroj: 38891
Zdieľajte:

Danault patrí medzi najlepšie brániacich útočníkov ligy. V minulom ročníku pomohol "Habs" k postupu do finále play off. V 55 súbojoch základnej časti zaznamenal päť gólov a 19 asistencií, vo vyraďovačke pridal štyri body (1+3) v 22 dueloch.

Prečítajte si aj

Brankár Jaroslav Halák sa sťahuje do nového pôsobiska

Vedenie Kings sa v stredu dohodlo aj na predĺžení kontraktu s útočníkom Andreasom Athanasiouom, podľa ESPN si zarobí za rok 2,7 mil. dolárov.

Prečítajte si aj

NHL: Vegas získalo skúseného Rusa, Toronto českého brankára, Laine prikývol na kvalifikovanú ponuku

Nemecký hokejový brankár Philipp Grubauer opúšťa Colorado a od novej sezóny posilní klub Seattle Kraken. Ako voľný hráč sa dohodol s nováčikom NHL na šesťročnej zmluve v celkovej hodnote 33,6 milióna dolárov, ročne tak v priemere zarobí 5,9 milióna USD. Informoval o tom portál tsn.ca.

Prečítajte si aj

Prešovčanov posilnil bývalý útočník viacerých extraligových mužstiev

Dvadsaťdeväťročný Grubauer sa rozhodol po troch rokoch rozísť s Coloradom a stal sa tak najcennejším brankárom na trhu s voľnými hráčmi. Minulá sezóna bola jeho najvydarenejšia v NHL, v základnej časti odchytal 40 duelov, pričom priemer inkasovaných gólov stlačil na 1,95 na zápas a dosiahol úspešnosť zásahov 92,2 percenta. V play off mal v desiatich štartoch bilanciu 2,61 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť 91,4 percenta. Bol aj finalistom na Vezina Trophy pre najlepšieho brankára sezóny, cenu dostal napokon Marc-Andre Fleury z Vegas.

Prečítajte si aj

Ako vyzerá budúcnosť Zdena Cháru? Prehovoril jeho agent

Grubauer zamieril do Colorada v roku 2018, predtým odchytal šesť sezón za Washington. V Seattli budú jeho brankárskymi kolegami Chris Driedger a Čech Vítek Vaněček, ktorých si klub vybral v expanznom drafte. Seattle po rozširovacom drafte zamieril svoju pozornosť na trh s voľnými hráčmi, kde sa mu okrem Grubauera podarilo uloviť aj ďalšie dve zaujímavé mená. Do útoku získal Švéda Alexandra Wennberga a Kanaďana Jadena Schwartza. Wennberg podpísal s klubom trojročný kontrakt, ktorý mu vynesie 4,5 milióna dolárov za sezónu. Schwartz sa dohodol na päťročnej zmluve v celkovej hodnote 27,5 mil. USD, ročne si tak polepší v priemere o 5,5 mil. dolárov.

Prečítajte si aj

Chicago získalo spoluhráča Erika Černáka výmenou za neaktívneho veterána
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články