Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: Vegas získalo skúseného Rusa, Toronto českého brankára, Laine prikývol na kvalifikovanú ponuku

NEW YORK - Ruský hokejista Jevgenij Dadonov sa sťahuje z Ottawy do Vegas. Golden Knights ho získali v stredu výmenou za obrancu Nicka Holdena a výber v 3. kole budúcoročného draftu NHL, informoval web tsn.ca.
Zdroj: 40044
Zdieľajte:

Tridsaťdvaročný Dadonov prišiel do Ottawy vlani v lete z Floridy, za Senators odohral 55 zápasov s bilanciou 13 gólov a sedem asistencií. O dva roky starší Holden si v 17 štartoch v drese "zlatých rytierov" pripísal dve asistencie.

Prečítajte si aj

Brankár Jaroslav Halák sa sťahuje do nového pôsobiska

Golden Knights okrem Dadonova získali na voľnom trhu aj švajčiarskeho krídelníka Svena Bärtschiho, ktorý naposledy pôsobil vo Vancouveri, respektíve na farme Canucks v Utice (AHL). S klubom podpísal ročný dvojcestný kontrakt na 750.000 dolárov. Bránkovisko Vegas posilní Laurent Brossoit, naposledy chytajúci vo Winnipegu.

Prečítajte si aj

Prešovčanov posilnil bývalý útočník viacerých extraligových mužstiev

Vedenie klubu z Las Vegas sa takisto dohodlo na predĺžení zmluvy so skúseným obrancom Alecom Martinezom. Kontrakt 34-ročného beka znie na tri roky a 5,25 mil. USD za sezónu.

Prečítajte si aj

HKM Zvolen spevnil obranu Kanaďanom, ktorý mal našliapnuté do profiligy

Český hokejový brankár Petr Mrázek bude v NHL pokračovať v drese Toronto Maple Leafs. S kanadským klubom sa podľa tsn.ca dohodol na trojročnej zmluve v celkovej hodnote 11,4 milióna dolárov s ročným zárobkom 3,8 milióna. Dvadsaťdeväťročný Mrázek pôsobil v posledných trochu sezónach v Caroline Hurricanes, s ktorou sa napokon nedohodol na novej zmluve. V bránke Maple Leafs nahradí Dána Frederika Andersena, ktorý putuje opačným smerom do tímu Hurricanes. Okrem Caroliny chytal Mrázek v NHL aj za Detroit Red Wings a Philadelphiu Flyers.

Prečítajte si aj

Halák v hľadáčiku prvého záujemcu

Fínsky hokejista Patrik Laine zostáva v Columbuse Blue Jackets. Dvadsaťtriročný útočník akceptoval kvalifikovaná ponuku tímu NHL na ročný kontrakt v hodnote 7,5 milióna dolárov.

Prečítajte si aj

Šarišania oznámili príchod kanadskej posily zo Škandinávie

"Minulá sezóna bola náročná, ale teším sa na ďalšiu a verím, že pomôžem Columbusu pohnúť sa vpred," povedal podľa nhl.com Laine, ktorý sa po budúcej sezóne môže stať obmedzeným voľným hráčom. Do Columbusu prišiel 23. januára výmenou z Winnipegu Jets, celkovo v minulej sezóne odohral 46 zápasov a nazbieral v nich 24 bodov (12+12).

Prečítajte si aj

Ako vyzerá budúcnosť Zdena Cháru? Prehovoril jeho agent

Druhý muž draftu 2016 nazbieral v 351 zápasoch základnej časti 271 bodov (150+121), v play off pridal 16 bodov v 24 dueloch. V prvých štyroch sezónach nedal menej ako 28 gólov a patril k obávaným kanonierom NHL, ale v poslednom období zaostal za svojimi očakávaniami. V sezóne 2016-17 bol nominovanú na Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika, ale cenu napokon získal Auston Matthews. V ďalšej sezóne strelil 44 gólov, viac dal len kapitán Washingtonu Capitals Alex Ovečkin (49). Nové zmluvy s Blue Jackets podpísali aj útočníci Boone Jenner a Eric Robinson.

Prečítajte si aj

Kosticyn sa rozlúčil s Bratislavou, v novom tíme sa stretne s bratom
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články