Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ovečkin podpísal novú viacročnú zmluvu s Washingtonom, ktorá mu vyprší po štyridsiatke

NEW YORK - Ruský hokejový útočník Alexander Ovečkin nezamieri na trh voľných hráčov a jeho kariéra bude pokračovať vo Washingtone Capitals. S vedením klubu zámorskej NHL sa dohodol na 5-ročnom kontrakte v celkovej hodnote 47,5 milióna dolárov. Washington o tom informoval na oficiálnej webovej stránke.
Zdroj: 40038
Zdieľajte:

Ovečkinova nová zmluva každoročne zaťaží platový strop Capitals sumou 9,5 milióna dolárov. Kontrakt mu vyprší po sezóne 2025/2026, keď bude mať 41 rokov. "Alex je športovec svetovej úrovne. Navždy bude spätý s najväčším úspechom nášho klubu, ktorým bol v roku 2018 zisk Stanleyho pohára. Zároveň je veľká inšpirácia pre ďalšiu generáciu mladých hráčov a fanúšikov," povedal majiteľ klubu Ted Leonsis.

Prečítajte si aj

Bratislava Capitals ukoristila dvojnásobného šampióna s Ruskom a bývalého strelca Columbus Blue Jackets!

Washington získal Ovečkina ako jednotku draftu v roku 2004. Ruský útočník odvtedy vytvoril viacero klubových rekordov. V zbierke jeho úspechov sa vynímajú tri Hartove trofeje pre najužitočnejšieho hráča NHL, Stanleyho pohár, tri tituly majstra sveta a 9 trofejí Mauricea Richarda pre najlepšieho strelca základnej časti NHL. V nej doteraz nastrieľal celkovo 730 gólov, čo ho v historických tabuľkách radí na 6. miesto. "Jeho výkony na ľade priviedli do radov našich fanúšikov mnoho ľudí. Je veľká inšpirácia na ľade aj mimo neho. Nielenže sa angažuje v našom klube, ale aj v hokejovej komunite. Tešíme sa, že ho v našom drese uvidíme aj v ďalších piatich rokoch," dodal Leonsis.

Prečítajte si aj

August bude patriť 74. ročníku Tatranského pohára: Poprad pozval nových účastníkov

Ovečkin doteraz odohral v základnej časti NHL 1197 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 730 gólov a 590 asistencií. V play off pridal v 141 zápasoch 71 gólov a 64 prihrávok.

Prečítajte si aj

O miesto v kádri Prešova zabojuje domáci obranca so skúsenosťami z Poľska, Nórska a Švédska
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články