Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

August bude patriť 74. ročníku Tatranského pohára: Poprad pozval nových účastníkov

POPRAD - Od 19. do 22. augusta 2021 sa uskutoční tradičný Tatranský pohár opäť aj s medzinárodnou účasťou.
Zdroj: 32257
Zdieľajte:

Účastníkmi druhého najstaršieho hokejového turnaja v Európe budú Cardiff Devils (Wales), HC Pustertal (Taliansko), Comarch Cracovia (Poľsko) a slovenské tímy HC 21 Prešov, HK Spišská Nová Ves, HK Poprad.

Program turnaja:

Skupina A
19.8.2021 19:00 HK Poprad – HK Spišská Nová Ves
20.8.2021 15:00 HK Spišská Nová Ves – Cardiff Devils
21.8.2021 19:00 HK Poprad – Cardiff Devils
Skupina B
19.8.2021 15:00 HC 21 Prešov – HC Pustertal
20.8.2021 19:00 HC 21 Prešov – Comarch Cracovia
21.8.2021 15:00 HC Pustertal – Comarch Cracovia
Zápasy o umiestnenie 22.8.2021
o 5. miesto 11:00 A3 – B3
o 3. miesto 15:00 A2 – B2
Finále 19:00 A1 – B1

Po ročnej pauze sa vracia tradičný formát šiestich účastníckych mužstiev. „Aj napriek tomu, aká je situácia, sme sa rozhodli zachovať punc kvality z posledných rokov a organizovať turnaj so šiestimi účastníkmi. Mužstvá sme naskladali tak, aby sme sa opäť vrátili k medzinárodnému formátu a ak by nebodaj došlo na najhoršie a zahraničné kluby z diaľky by kvôli opatreniam nemohli prísť, tak by sme to odohrali so slovenskými mužstvami,“ povedal pre web hkpoprad.sk športový manažér František Štolc o účastníkoch tohto turnaja.

Prečítajte si aj

Bez maďarského klubu, ale s HC 21 Prešov: Ligová rada SZĽH rozhodla o formáte súťažného ročníka 2021/22

Aj keď klub informuje o Tatranskom pohári až na konci júla, tak vedenie pracovalo na účastníkoch už od konca marca. „Začali sme komunikovať s tímami už v marci, ale kvôli opatreniam sme sa výrazne pohli ďalej až po sezóne. Tým, že Pustertal príde z Talianska autobusom a Cardiff priletí, tak sme museli počkať aj na opatrenia z ich krajín a na podmienky vstupu na Slovensko. Boli sme v kontakte s viacerými mužstvami, napríklad z Nemecka alebo Škandinávie, ale väčšina odmietla kvôli nepriaznivej situácii pre cestovanie,“ vyjadril sa Štolc o rokovaniach o účasti na 74. ročníku Tatranského pohára.

Prečítajte si aj

FOTO Július Hudáček odštartoval prípravu s HK Spišská Nová Ves: Myslím si, že to bude obojstranne výhodné

Šancu na kvalitný turnaj dostali aj nováčikovia extraligy z Prešova a Spišskej Novej Vsi. „Snažili sme sa zachovať tradíciu, že ak je šanca, tak pozveme aj nováčika najvyššej súťaže. V 2019 to boli Michalovce, a teraz to budú Prešov a Spišská Nová Ves. Budú to derby zápasy a verím, že nás dobre preveria. Takisto sme pozvali Krakov, majú to k nám blízko a dlhodobo spolupracujeme. Tiež sme ich chceli vidieť, pretože budeme hrať s nimi Kontinentálny pohár,“ dodal František Štolc.

Prečítajte si aj

VIDEO Jediný Slovák draftovaný NHL sa o splnení sna dozvedel kuriózne: Dva kluby mali o mňa záujem

Na turnaji dôjde k úprave bodového systému, pretože pomocný bod za vyhrané nájazdy robil v minulosti problémy a tímy si ho zle interpretovali. „Víťaz v riadnom hracom čase získa 3 body, ak zápas skončí remízou, budú nasledovať nájazdy a víťaz získa 2 body a neúspešný tím 1 bod. Ak v tabuľke dôjde k rovnosti bodov u dvoch celkov, bude sa brať do úvahy lepší vzájomný zápas a ak budú mať rovnaký počet bodov všetky tri celky, tak sa poradie utvorí celkovým skóre.“

Prečítajte si aj

Dlhoročný útočník Dukly Trenčín si oblečie dres Žiliny
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkpoprad.sk/tlačová správa

Diskusia

Podobné články