Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hviezdny Hossa dosiahol métu 1000 bodov, Kopecký s asistenciou

Prinášame vám výsledky všetkých odohraných zápasov nočnej NHL.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejista Marián Hossa dosiahol v zámorskej NHL métu 1000 bodov v základnej časti. Tridsaťpäťročný krídelník Chicaga prispel v noci na piatok k triumfu svojho tímu nad Ottawou (5:4 pp a sn) gólom a asistenciou, jeho celková bilancia v dlhodobej súťaži zámorskej profiligy tak najnovšie predstavuje okrúhlych tisíc bodov za 466 gólov a 534 asistencií.

V Ottawe rozhodol v nájazdoch o víťazstve Chicaga 5:4 Patrick Sharp, ale najviac sa po zápase skloňovalo meno Marián Hossa. Slovenský útočník mal na ľade svojho bývalého klubu bilanciu 1+1 a dostal sa ako 80. hráč a tretí Slovák v histórii na magickú hranicu 1000 bodov v NHL. Významný míľnik dosiahol na mieste, kde svoju skvelú kariéru v NHL naštartoval. Senators ho draftovali v roku 1997 v 1. kole z 12. miesta a v drese tímu z kanadskej metropoly odohral sedem sezón. "Je skvelé, že sa mi to podarilo v Ottawe, nemohlo to dopadnúť lepšie. Zažil som tu sedem krásnych sezón, v klube boli vynikajúci ľudia a cítil som sa tu vždy perfektne. Na časy v Senators spomínam len v tom najlepšom. Je pre mňa obrovská česť, že som sa ako 80. hráč dostal na túto métu," povedal Hossa pre zámorské médiá. Hossa v 54. minúte prekonal z otočky Craiga Andersona a dostal svoj tím do vedenia 4:3. Do predĺženia poslal duel v 58. minúte Mika Zibanejad. Hossa bol na ľade viac ako 20 minút, zaznamenal aj dva plusové body a na bránku vyslal päť striel.

Prvý bod v sezóne zaznamenal slovenský útočník Floridy Tomáš Kopecký, keď nahral na víťazný gól Scottiemu Upshallovi a Panthers zdolali doma Arizonu 2:1. Rozhodujúci moment sa udial v 51. minúte. "Panteri" sa ubránili presilovke hostí práve pri vylúčení Upshalla, ktorý po odpykaní trestu naskočil na ľad, dostal perfektnú prihrávku od Kopeckého a v sólovom nájazde prekonal Mika Smitha. "Každý hráč má v hlave, že sa po návrate na ľad môže dostať k voľnému puku. Naskočil som na ľad v správnom čase a Kopecký mi poslal perfektný pas. Chalanov treba pochváliť za perfektnú hru v oslabení, to bol dnes kľúč k víťazstvu," povedal Upshall, ktorý si otvoril strelecký účet v tejto sezóne. Kopecký sa tešil z prvého bodu vo svojom ôsmom zápase v sezóne. Na ľade strávil takmer 15 minút, z toho 3:25 v oslabení a zaznamenal plusku a jednu strelu.

New York Islanders bez Jaroslava Haláka prehral na ľade Colorada 0:5. Ruský brankár Semjon Varlamov chytil všetkých 40 striel "ostrovanov" a zaznamenal 14. čisté konto v kariére. Sériu desiatich zápasov bez gólu prerušil najlepší nováčik NHL z minulej sezóny Nathan MacKinnon, ktorý prekonal Halákovho náhradníka Chada Johnsona hneď dvakrát. "Som rád, že mi to tam konečne padlo, čakal som na gól dlho," povedal 19-ročný útočník po svojich prvých góloch v sezóne. Slovenský obranca Islanders Ľubomír Višňovský odohral viac ako 23 minút, zaznamenal jednu mínusku a na Varlamova vyslal tri strely.

Boston prestrieľal Buffalo 37:15, ale na ľade Sabres vyhral až po predĺžení, v ktorom rozhodol muž zápasu Brad Marchand. Krídelník Bruins bol vo všetkých góloch svojho tímu. V 55. minúte vyrovnal na 2:2 a predtým si pripísal asistenciu pri zásahu Adama McQuaida. S bilanciou 2+1 sa stal prvou hviezdou zápasu. Diskutovalo sa najmä o jeho vyrovnávajúcom gólu, keď rukavicou tečoval strelu Louia Erikssona a situáciu dlho posudzoval videorozhodca. Ten nakoniec gól uznal. "Nebol som si istý, či to rozhodca uzná a bol som nervózny," povedal Marchand. Z dvojice slovenských obrancov sa nepredstavil na ľade ani jeden. Bostonu chýba pre zranenie Zdeno Chára, zadák Buffala Andrej Meszároš nedostal od trénera v tomto zápase šancu a bol len zdravým náhradníkom.

Hokejisti New Jersey prerušili rekordnú 18-zápasovú sériu prehier v samostatných nájazdoch a zdolali Winnipeg 2:1. Jediným úspešným strelcom bol švédsky útočník Jacob Josefson, ktorý predtým strelil v nájazdoch len jeden gól. "Diabli" sa tešili v nájazdoch prvýkrát od 10. marca 2013, kedy zdolali tiež Winnipeg. "Dúfam, že sme naštartovali víťaznú sériu," povedal Josefson.

Pittsburgh vynuloval na domácom ľade "kráľov" z Los Angeles a vyhral nad obhajcom Stanley Cupu 3:0. Penguins opäť úradovali v presilovkách, v ktorých strelili dva góly. Pittsburgh má v početných výhodách skvelú úspešnosť 39,5 percent a je v tejto štatistike jasne najlepším tímom v NHL. Kings vystrelili 36-krát, ale brankár Marc-Andre Fleury neinkasoval a zaznamenal druhý shutout v posledných troch dueloch. Celkovo nedostal gól v 30. zápase v kariére. Ďalším hrdinom duelu bol útočník Chris Kunitz, ktorý dva góly dal a na jeden prihral. Ruský útočník Jevgenij Malkin bodoval v každom z deviatich zápasov tejto sezóny a zaznamenal 400. asistenciu v kariére. Stal sa piatym hráčom v histórii klubu, ktorý sa dostal na túto métu. Pred ním to dokázali Mario Lemieux (1033), Jaromír Jágr (640), Ron Francis (449) a Sidney Crosby (503). V drese Los Angeles stále chýbal pre zranenie Marián Gáborík.

Bluesmani zo St. Louis zdolali Anaheim 2:0 aj bez zranených opôr Davida Backesa, T.J. Oshieho, Paula Šťastného a Joakima Lindströma. Druhé čisté konto v kariére zaznamenal Jake Allen, ktorý kryl 24 striel Ducks. Tampa Bay zdolala doma Philadelphiu 4:3, keď dva góly strelil kapitán Steven Stamkos. Minnesota zdolala San Jose 4:3 po nájazdoch, keď sa presadili Mikko Koivu a Jason Pominville. V drese Sharks strelil svoj prvý gól v NHL 19-ročný švajčiarsky obranca Mirco Müller. V kanadskom derby vyhral Vancouver nad Montrealom 3:2, keď v predĺžení rozhodol v početnej výhode Daniel Sedin.

Buffalo - Boston 2:3 pp

.

New Jersey - Winnipeg 2:1 pp a sn

.

Pittsburgh - Los Angeles 3:0

.

Ottawa - Chicago 4:5 pp a sn (za hostí Hossa 1+1)

Tampa Bay - Philadelphia 4:3

.

Florida - Arizona 2:1 (za domácich Kopecký 0+1)

.

St. Louis - Anaheim 2:0

.

Minnesota - San Jose 4:3 pp a sn

.

Colorado - NY Islanders 5:0

.

Vancouver - Montreal 3:2 pp

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články