Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Po Banskej Bystrici sa zamerali na Zvolen, Dukla priznala aj dlhy

MICHALOVCE - Prvým klubom, ktorý je už kompletne pripravený na sezónu 2021/22, je najvýchodnejší extraligový HK Dukla Ingema Michalovce. Zemplínčania si opäť vytýčili celý jún na aktívne posilňovanie kádra podľa predstáv fínskeho trénera Tomeka Valtonena. Prvú časť letnej práce v úvode dovolenkového obdobia oficiálne ukončili druhým galavečerom za sebou na Zemplínskej Šírave. Pred médiá vystúpil prezident michalovskej Dukly Martin Burinský.
Zdroj: 39872
Zdieľajte:

Michalovce po nedokončenej sezóne 2019/20 doslova vykradli konkurentov a aj vďaka silnému sponzorskému zázemiu si mohli dovoliť pomýšľať na najvyššie miesta. Prilákali hlavne hráčov z Banskej Bystrice. Niekde sa však stala chyba, ktorá po troch rokoch poslala preč od kormidla trénera Miroslava Chudého a na Zemplíne sa ohlásil Fín Valtonen. Ten počas rozrobenej sezóny manévroval so súpiskou a obmenila sa značná časť kabíny. Michalovské líšky si na konci "pandemického" ostatného ročníka siahli na bronzové medaily. Pre hokej v meste to bol ďalší historický výsledok, avšak už v rámci elitnej súťaže.

Prečítajte si aj

Útočník Martin Réway ukončil čakanie na klub

"Vlani sme zaznamenali veľký úspech a možno sme to očakávali. Každopádne máme za sebou veľmi úspešnú sezónu a je na čom stavať. Samozrejme, diváci nemali možnosť zažiť túto eufóriu, ale sponzori ostali pri nás. Je to kľúčové a dali nám signál, že partnerstvo a hokejová rodina drží spolu. Ideme do ťažkej sezóny, ktorá bude okorenená o storočnice Košíc či Slovana. Na druhej strane budeme svedkami piatich východniarskych derby, ktoré budú kvalitné. Na základe týchto skutočností sme sa so Správnou radou zhodli, že začneme budovať káder veľmi skoro, aby sme mali chytili hráčov, ktorých sme chceli. Je v našich silách minimálne obhájiť bronzovú priečku," hodnotil poslednú sezónu v kombinácii s vyhliadkou na novú Martin Burinský, prezident Zemplínčanov.

Prečítajte si aj

V Žiline ukončili spoluprácu s Dubeňom, nový kontrakt získal dôrazný obranca

Dukla nič nenechala na náhodu a usilovne zapĺňala pripravený hráčsky kalendár menami nových, ale i pokračujúcich hokejistov. Výsledkom je osemnásť odchodov a šestnásť príchodov. Dvaja hráči ešte absolvujú krátku skúšku počas druhej prípravnej fázy. Tentoraz Michalovčania svoju pozornosť upreli na Zvolen, z ktorého vytiahli štvoricu korčuliarov. Takáto vizitka vzhľadom na pekné umiestnenie z vlaňajška môže pôsobiť nezvyčajne. "Tréner Valtonen prišiel k hráčom, ktorých si nevyberal. Teraz dostal od nás voľnú ruku a cieľ je jasne zadefinovaný. Nemali sme dôvod, aby sme mu nedôverovali pri skladaní mužstva," podčiarkol Burinský smerom k novej "líščej" zostave. Najväčším lákadlom zrejme bude fínsky útočník Mikko Nuutinen, ktorý nesie na sebe nálepku úradujúceho majstra so Zvolenom.

Prečítajte si aj

Bratislava Capitals posilnila mužstvo obrancami z Trenčína a Žiliny

"Myslím si, že u nás je už vybudovaný určitý vzťah s Fínmi. Zrejme aj on sám zvážil, ktoré mužstvo si vyberie, keďže vie, kto je našim hlavným trénerom. Asi takto by som charakterizoval jeho príchod do Michaloviec. Vidí u nás perspektívu. Dokonca verím, že nás čakajú dobré roky. Samozrejme, dúfame, že to už bude s fanúšikmi," pokračoval michalovský funkcionár. Celý nielen športový svet dostal v ostatnom období silný úder kvôli pandémii koronavírusu, ktorá postupom času zmutovala a doteraz spôsobuje vrásky na čele. "Dostali sme minimálnu, resp. takmer žiadnu podporu od štátu. Stále ešte čakáme na nejakú formu kompenzácie. Keďže sa hralo s prázdnymi tribúnami, príjmy zo vstupeniek nám spôsobili stratu približne 40-50% rozpočtu. Netušíme, do akej sezóny vstupujeme. Či bude podobná ako posledná, alebo to bude o niečom inom. Tak, ako sme v minulosti začali písať novú éru michalovského hokeja, teraz ho chceme etablovať aj napriek silnej konkurencii," dodal Burinský mysliac aj na slušnú dávku veľkých súbojov na východe proti Popradu, Košiciam, Prešovu a Spišskej Novej Vsi.

Prečítajte si aj

Košice opustil útočník Jenyš, angažovali ho v rodnom Česku

"Rozpočet máme približne rovnaký ako naposledy. Nakoľko sme angažovali skúsenejšie mená, možno mierne stúpol, ale prispôsobili sme ho súčasnej dobe. Okrem toho potrebujeme ešte vyrovnať staré záväzky," priznal drobné problémy Burinský. V závere dialógu sa oprel o predsezónnu prognózu, kde by chcel vidieť líšky po treťom účinkovaní v najvyššej súťaži. "Nejaký cenný kov by mal na hrudi pristáť. Nechcem predbiehať, ale každý, kto si zadá vysoké ciele, túži po zlate. Už len zisk bronzu láka klásť si vyššiu métu. Jednoducho niečo, čo má väčšiu cenu ako bronz," šibalským úškrnom zakončil výpoveď Martin Burinský.

Prečítajte si aj

Na Slovensko sa vrátil Joe Basaraba
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články