Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bratislava Capitals posilnila mužstvo obrancami z Trenčína a Žiliny

BRATISLAVA - Hokejistov iClinic Bratislava Capitals posilnili pred štartom novej sezóny traja mladí obrancovia. Sú nimi Erik Rajnoha, Vojtech Zeleňák a Oliver Fatul. Účastník nadnárodnej Ice Hockey League o tom informoval na oficiálnej stránke.
Zdroj: 38187
Zdieľajte:

"Jedná sa vo všetkých prípadoch o mladých obrancov, ktorým chceme dať šancu sa u nás presadiť a ktorí nie sú počítaní do tzv. bodového systému v ICEHL. Erik Rajnoha je zaujímavý typ obrancu u ktorého vidíme potenciál rastu, Vojta Zeleňáka poznajú tréneri z bývalého pôsobenia, mal veľké zdravotné problémy, ktoré ho v minulej sezóne limitovali a veríme v jeho reštart. Oliver Fatul je potenciálnym adeptom na juniorský šampionát a zúčastnil sa aj posledného kempu SR20, čo potvrdzuje, že chceme mať v kádri mládežníckych reprezentantov, ktorí majú perspektívu," uviedol viceprezident klubu Dušan Pašek.

Prečítajte si aj

Útočník Martin Réway ukončil čakanie na klub

Dvadsaťdvaročný Rajnoha je odchovanec HK Dukla Trenčín, za ktorý nastupoval v juniorskej súťaži a neskôr v sezóne 2019/2020 v A-tíme. Vyskúšal si pôsobenie aj v zahraničí, vo švédskych tímoch Södertälje, Asplöven HC a Vänersborgs HC. O rok starší Zeleňák zamieril v roku 2012 z HC Košice do českého HC Přerov. Z Přerova si Zeleňáka vybral juniorský tím HC Sparta Praha, kde pôsobil do sezóny 2016/2017. Zeleňák si zahral aj slovenskú extraligu za HKM Zvolen, HC Košice, HK Dukla Michalovce a HK Dukla Trenčín. Štartoval aj na juniorských MS do 20 rokov.

Prečítajte si aj

Zmluvu na novú sezónu má aj Filip Vašaš

Osemnásťročný Fatul je odchovanec MHK Dubnica, odkiaľ zamieril v roku 2016 do Švédska a pôsobil v juniorských tímov Malmö Redhawks a IK Oskarshamn. V sezóne 2019/2020 si vyskúšal extraligu v drese HKM Zvolen a účinkoval aj v juniorských tímoch fínskej Tappary. V uplynulej sezóne pôsobil v drese "vlkov" zo Žiliny.

Prečítajte si aj

V Žiline ukončili spoluprácu s Dubeňom, nový kontrakt získal dôrazný obranca
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články