Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Na Slovensko sa vrátil Joe Basaraba

POPRAD - Na Slovensko sa vracia 29-ročný útočník Joe Basaraba, ktorého si pre nadchádzajúcu sezónu upísal HK Poprad.
Zdroj: 33570
Zdieľajte:

HK Poprad bude jeho druhou extraligovou zastávkou. V sezóne 2019/20 odohral za bratislavský Slovan 17 zápasov, v ktorých nazbieral 18 bodov. „Mal som na stole viacero ponúk, kým sa neozval Poprad. Dôležitým faktorom bol názor Mike Dalhuisena na mesto, klub a fanúšikov, čo vyvolalo môj záujem,“ povedal pre web hkpoprad.sk rodák z ontárijského Fort Frances o tom, ako došlo k podpisu zmluvy.

Prečítajte si aj

Finále NHL len pre vyvolených? Montreal zverejnil astronomické ceny lístkov

„Mojim cieľom je byť rozdielovým hráčom a pomôcť tímu svojimi schopnosťami k výhre titulu. Minulý rok hral Poprad finále a predvádzal skvelý hokej a ja verím, že to bude v novej sezóne ešte lepšie,“ dodal o ambíciách do ďalšieho ročníka.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica angažovala osvedčeného univerzála

„Hľadali sme silového útočníka s dobrou strelou, ktorý sa vie presadiť a vniesť do hry klasické kanadské prvky. Mali sme na neho dobré referencie a tiež sme ho videli v akcii počas pôsobenia v Slovane. Verím, že naplní naše očakávania a bude pre nás prínosom,“ zhodnotil novú posilu riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi.

Prečítajte si aj

Topoľčany ukoristili 35-ročného útočníka s bohatými extraligovými skúsenosťami

Basaraba strávil väčšinu kariéry v zámorských univerzitných a nižších ligách. Jeho prvou zastávkou v Európe bol škótsky tím Fife Flyers. Sezónu 2019/20 dohral na Slovensku v Slovane a nasledujúci ročník absolvoval v rumunskom tíme Gyergyói HK.

Prečítajte si aj

Marcel Holovič po jedenástich rokoch odchádza z najvyššej súťaže
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkpoprad.sk/tlačová správa

Diskusia

Podobné články