Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bývalý útočník Buffala Sabres dostal infarkt a leží v nemocnici

BUFFALO - Bývalý kanadský hokejista René Robert mal infarkt a leží v nemocnici na Floride. Agentúre AP to potvrdili tri dobre informované zdroje.
Zdroj: 39110
Zdieľajte:

Sedemdesiatdvaročný Robert je viacerými spôsobmi stále spojený s Buffalom, za ktoré dlhé roky hrával. Naďalej sa v meste venuje charite, už dlhší čas však býva na Floride. V piatok mu prišlo zle a po infarkte ho museli hospitalizovať v miestnej nemocnici.

Prečítajte si aj

Trenčínu sa upísal aj talentovaný krídelník, v Dukle začne tretiu sezónu

Robert bol člen jednej z legendárnych útočných formácií v NHL, ktorá v rokoch 1972-1979 pôsobila v Buffale a niesla meno "francúzska spojka", keďže v nej hrali traja kanadskí útočníci s francúzskym materinským jazykom pochádzajúci z provincie Québec. Okrem pravého krídelníka Roberta ju tvorili center Gilbert Perreault a ľavý krídelník Rick Martin. Meno pre túto formáciu vymyslel jeden z ich spoluhráčov na základe rovnomenného filmu s Genom Hackmanom v hlavnej úlohe, ktorý natočil v roku 1971 Wiliam Friedkin.

Prečítajte si aj

V NHL angažovali prvého hráča z Veľkej Británie

Robert okrem Sabres pôsobil aj v Pittsburghu Penguins, Colorade Rockies a Toronte Maple Leafs. Celkovo odohral v profilige 744 zápasov, v ktorých nastrieľal 284 gólov a nazbieral 702 bodov.

Prečítajte si aj

Prešov je pripravený vypredávať štadión, súčasťou klubu zrejme aj 57-ročný Popradčan
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články