Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V NHL angažovali prvého hráča z Veľkej Británie

NEW YORK - Britský hokejista Liam Kirk podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s klubom NHL Arizona Coyotes. Dvadsaťjedenročný útočník zaujal na nedávnych MS v Rige, keď sa stal so siedmimi gólmi najlepším strelcom turnaja a dostal sa aj do All star tímu.
Zdroj: 39591
Zdieľajte:

Kirk sa stal prvým hráčom, ktorý sa narodil a hokejovo vyrastal vo Veľkej Británii so zmluvou s klubom zámorskej profiligy. "NHL bola vždy môj sen, takže zmluva s Arizonou je pre mňa niečo fantastické. Vďaka tomu som o krok bližšie k splneniu mojej najväčšej hokejovej túžby a naďalej budem pracovať na tom, aby som dosiahol elitnú úroveň," povedal pre zámorské médiá.

Prečítajte si aj

Vo Zvolene sa podpisovali tri nové kontrakty, pod zmluvou je už 18 hokejistov

Coyotes draftovali Kirka v roku 2018 zo 189. miesta. V rokoch 2018 - 2020 absolvoval dve sezóny v juniorskej OHL v drese Peterborough Petes, pred ročníkom 2020/2021 zamieril späť do Európy. Sezónu začal v tretej najvyššej švédskej súťaži, následne sa vrátil do klubu Sheffield Steelers, v ktorom pôsobil pred odchodom do zámoria. MS 2021 boli pre neho druhé v kariére.

Prečítajte si aj

Dres Prešova si oblečie najlepší strelec Detvy a rodák, ktorý mieri domov z Košíc

Zatiaľ čo na šampionáte na Slovensku v roku 2019 nebodoval, v Rige bol so siedmi gólmi a dvomi asistenciami v siedmich zápasoch lídrom produktivity Britov, ktorí obsadili v základnej A-skupine predposledné 7. miesto. Gólovo sa mu vyrovnal iba Kanaďan Andrew Mangiapane.

Prečítajte si aj

HC 21 Prešov nahradí v extralige Detvu: Asistent Bokroša by mal byť z Popradu, kapitánom Marek Zagrapan
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články