Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prešov je pripravený vypredávať štadión, súčasťou klubu zrejme aj 57-ročný Popradčan

PREŠOV - Majiteľ a riaditeľ hokejového klubu HC 21 Prešov Róbert Ľupták verí, že návrat najvyššej súťaže do Prešova bude impulzom pre fanúšikov. Nadšenie vedenia klubu z návratu extraligy do Prešova umocňuje aj fakt, že hrať sa bude na zrekonštruovanom štadióne.
Zdroj: 39794
Zdieľajte:

"Prešov je dosť veľké mesto na to, aby sa v ňom hral hokej na vrcholovej úrovni," povedal útočník Marek Zagrapan, ktorý bude kapitánom mužstva. Ľupták pri predstavení klubu avizoval, že káder bude do veľkej miery tvorený hráčmi, ktorí pôsobili v sezóne 2020/2021 v Detve. Jeden z nich je Ján Sýkora, ďalšie mená oznámia v nasledujúcom období. V pozícii kapitána bude Zagrapan, ktorý bude mať "céčko" na drese klubu z mesta, odkiaľ pochádza. "Som rád, že som dostal šancu hrať v tomto klube. Je to nový projekt a verím, že všetko bude správne fungovať. Viem, že pán Ľupták aj s pani primátorkou a ľuďmi z klubu robia všetko pre to, aby klub dôstojne reprezentoval mesto," poznamenal Zagrapan.

Prečítajte si aj

Banskobystričania podpísali útočníka z Kanady

Do kádra by mal pribudnúť aj ďalší prešovský odchovanec Martin Krasničan, ktorý strávil sezónu 2020/2021 v Košiciach. "Podpísali sme dohodu s mládežníckym klubom Prešov Penguins a telefonoval som aj s Jánom Kentošom z mládežníckeho klubu Slávia Prešov. Priorita bude ťahať mladých hráčov, ktorých by sme chceli vziať do A-mužstva. Už v Detve som to robil a viacerí sa dostali do reprezentácií," povedal Ľupták. V riešení je aj realizačný tím, v ktorom bude hlavným trénerom Ernest Bokroš. V pozícii asistenta by mu mal pomáhať Dušan Brincko a súčasťou klubu bude pravdepodobne aj Ľubomír Pichoňský. Popri Zagrapanovi bude patriť k lídrom tímu aj útočník Sýkora, ktorý si 37 bodmi v sezóne 2020/2021 vytvoril osobné maximum v najvyššej slovenskej súťaži. Po dvoch rokoch v rodnej Detve sa presunie do Prešova. "Všetko má svoje výhody a nevýhody. Mám doma rodinu a dve deti a nebude to ľahké. Prešov však dlho nehral extraligu a verím, že divákov budeme tešiť výsledkami. Hokej sa hrá pre ľudí a dúfam, že budú chodiť vo vysokých počtoch," povedal Sýkora.

Prečítajte si aj

HC 21 Prešov nahradí v extralige Detvu: Asistent Bokroša by mal byť z Popradu, kapitánom Marek Zagrapan

Na prešovskom zimnom štadióne, ktorý bude domovským stánkom HC 21, prebieha rekonštrukcia, no mal by byť pripravený v úvode augusta, keď na ňom Bokrošovi zverenci odštartujú prípravu na sezónu. "Prípravu chceme začať 2. augusta v prípade, že budeme mať všetko pripravené. Zatiaľ sú na štadióne robotníci a ja ako tréner a aj hráči mali možnosť niečo pripomienkovať, aby sa niektoré veci včas pripravili. Štadión je zvonku pekný, ale vnútro sa ešte musí pripraviť na extraligu," uviedol Bokroš.

Prečítajte si aj

Zvolen s brankárskym duom a obranným pilierom

Extraliga sa v Prešove nehrala od sezóny 1998/1999, v ktorej VTJ vypadol do nižšej súťaže. Po návrate extraligy do Prešova bude na východe Slovenska až päť mužstiev. Najvyššia súťaž sa bude hrať aj v Košiciach, Michalovciach, Poprade a Spišskej Novej Vsi. Ľupták si uvedomuje náročný boj o sponzorov, zároveň však očakáva aj "boom" fanúšikov. "Prídu dobré derby zápasy, ktoré budú impulzom pre fanúšikov. Verím, že budeme vypredávať štadión a diváci sa odvďačia za extraligu. S malým rozpočtom som v Detve dokázal športovo konkurovať Slovanu a ďalším klubom. O to sa budem snažiť aj v Prešove. Čím viac ľudí bude chodiť na hokej a čím viac podnikateľov sa zapojí, tým to bude lepšie," povedal Ľupták.

Prečítajte si aj

Peter Cehlárik po výbornej sezóne vo Švédsku prestupuje do najlepšej ligy v Európe
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články