Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Liga majstrov napokon s účasťou klubu zo Slovenska

ZUG - HC Slovan Bratislava bude v sezóne 2021/2022 zastupovať Slovensko v hokejovej Lige majstrov (CHL). Vedenie CHL vo štvrtok v tlačovej správe potvrdilo, že udelilo extraligovému klubu voľnú kartu. Slovan sa predstaví v atraktívnej F-skupine namiesto bieloruského šampióna Junosť Minsk, ktorému odobrali miestenku pre nestabilnú situáciu v krajine.
Zdroj: 32059
Zdieľajte:

Jeho súpermi v skupine budú český majster HC Oceláři Třinec, tretí tím po základnej časti švajčiarskej NLA Fribourg-Gottéron a tretie mužstvo po základnej časti švédskej SHL Leksands IF, v ktorom v uplynulej sezóne pôsobili aj slovenskí reprezentanti Peter Cehlárik a Marek Hrivík.

Prečítajte si aj

Šatan: Vyjadrenia Hudáčka boli nehodné reprezentácie, no treba sa mu poďakovať

"Jedným z cieľov CHL je prostredníctvom systému tzv. voľných kariet ponúknuť účasť v Lige majstrov pre renomované kluby a prispieť tak k rozvoju európskeho klubového hokeja tým, že súťaž bude mať medzinárodne čo najviac rozmanité zastúpenie. Miestenka pre Slovan Bratislava nám ponúka možnosť privítať späť v našej súťaži zástupcu zo Slovenska, krajiny s bohatou hokejovou tradíciou, ktorá svetovému hokeju vychovala mnohých špičkových hráčov. HC Slovan Bratislava je v Európe známa a uznávaná hokejová značka. Klub navyše v tomto roku oslavuje sté výročie svojho vzniku a prejavil veľký záujem prezentovať sa na európskej scéne účasťou v CHL. Z tohto dôvodu sa Rada CHL rozhodla prideliť mu voľnú kartu a 32. miesto v sezóne 2021/2022," uviedla Rada CHL vo svojom oficiálnom vyhlásení, ktoré zverejnil aj Slovan na svojom webe.

Prečítajte si aj

Do Košíc sa vrátil majiteľ piatich majstrovských titulov

Slovan sa vracia na európsku klubovú scénu po deviatich rokoch. V rokoch 2011 a 2012 pôsobil ako jediné slovenské mužstvo v medzinárodnej klubovej súťaži European Trophy. V decembri 2012 bol spolu s Viedňou spoluorganizátorom finálového turnaja, v ktorom zvíťazil švédsky tím Lulea HF. Slovan vtedy vypadol vo štvrťfinále po prehre s ďalším švédskym mužstvom Färjestad BK 1:4. Slovan je tiež držiteľom najlepšieho umiestnenia slovenského mužstva v Lige majstrov - v januári 2008 obsadil na záverečnom turnaji Super Six v Petrohrade 3. miesto.

Prečítajte si aj

Suja pokračuje v Dukle, Michalovce posilní bývalý obranca Košíc, Žiliny a Detvy

V tohtoročnej edícii Ligy majstrov sa po ročnej odmlke z dôvodu pandémie koronavírusu predstaví dokopy 32 mužstiev z 13 rôznych líg a 14 európskych krajín, ktoré medzi sebou odohrajú 125 zápasov. Súťaž sa začne v závere augusta a vyvrcholí finálovým zápasom 1. marca 2022. Slovensko pôvodne nemalo mať svojho zástupcu už v LM 2020/2021, ktorú napokon pre pandémiu koronavírusu vôbec neodohrali. Právo štartu vtedy odmietla využiť Banská Bystrica a vedenie najvyššej slovenskej súťaže iný klub do LM neponúklo. V novej ére hokejovej Ligy majstrov zastupovali Slovensko doteraz tri kluby - HC Košice, HK Nitra a HC '05 Banská Bystrica. Úradujúci slovenský šampión HKM Zvolen neprejavil záujem štartovať v nadchádzajúcej edícii LM.

Prečítajte si aj

Martina Marinčina lanária do Česka, má nahradiť krajana

Zápasy HC Slovan Bratislava v CHL 2021/22:

F-skupina

27.8.2021 - Leksand - Slovan

29.8.2021 - Fribourg - Slovan

2.9.2021 - Slovan - Leksand

4.9.2021 - Slovan - Fribourg

6.10.2021 - Třinec - Slovan

13.10.2021 - Slovan - Třinec

Prečítajte si aj

NHL: NY Islanders ukončil ročník hráčom Bostonu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články