Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mikula priamo zhodnotil finálový nezdar, sponzorom venoval dve slová

ZVOLEN - Popradskí hokejisti v sezóne 2020/2021 obsadili v najvyššej slovenskej súťaži napokon druhé miesto, keď vo finále nestačili na HKM Zvolen. Séria sa hrala na päť duelov, rozhodlo sa vo štvrtok večer pod Pustým hradom. Podtatranci prehrali iba o gól (2:3), na zápasy 1:4. Museli sa tak uspokojiť so striebornými medailami. Náplasťou na ubolenú dušu bola Zlatá korčuľa pre útočníka Popradu Dávida Skokana pre najužitočnejšieho hráča Kaufland play-off Tipsport ligy 2020/2021.
Zdroj: 38387
Zdieľajte:

Vo vyraďovacej časti odohral 15 zápasov, v ktorých získal 15 kanadských bodov za 9 gólov a 6 asistencií. V druhom finálovom zápase dostal zásah pukom do hlavy a na ďalšie stretnutia nastupoval so sebazaprením. "Finále sme si neprehrali vo štvrtok v piatom zápase, prehrali sem si ho prvými dvoma zápasmi vo Zvolene. Mali sme v nich trošku smoly, taký je šport. Som však hrdý na náš kolektív, každý môže byť na seba pyšný za celú sezónu. Od augusta sme dreli, celú sezónu sme boli navrchu. Myslím si, že finále bolo z oboch strán zaslúžené. Stretli sa dve najlepšie mužstvá tejto sezóny, napokon my sme druhí," uviedol tridsaťdvaročný rodák z Popradu, ktorý sa stal 7. držiteľom Zlatej korčule pre najužitočnejšieho hráča play-off najvyššej slovenskej súťaže. K tomuto oceneniu dodal: "Hokej je kolektívny šport. Ja musím za zlatú korčuľu poďakovať mojím spoluhráčom Paťovi Svitanovi a Marcelovi Haščákovi. Od prvého dňa sme si sadli a vytvorili sme najlepšiu formáciu, dovolím si tvrdiť, že v celej lige. Vo všetkých zápasoch sme dominovali na ľade, takže im patrí vďaka, bez nich by som to nezvládol."

Prečítajte si aj

Brankár Patrik Rybár prestúpil do KHL

Najproduktívnejší hráč súťaže Marcel Haščák taktiež bojoval so zranením, nemohol odohrať všetky finálové duely, v poslednom piatom hral, no napokon zostal smutný, čo ani netajil: "Mali sme sezónu dobre rozbehnutú, len škoda tohto konca vo finále. Som vďačný, že som mohol byť v tomto tíme a bojovať s chlapcami o titul. Síce sme neskončili prví, ale som i tak hrdý na náš tím."

Prečítajte si aj

Martin Gernát si po fantastickom ročníku môže vyberať kluby

Tréner Popradčanov Peter Mikula presne vedel, kde si jeho tím prehral titul, pre TASR pomenoval hlavné príčiny: "V piatom stretnutí nás vyčerpala päťminútová presilovka súpera, v nej dal Zvolen gól na 2:1, to bolo rozhodujúce. Potom v tretej tretine dosť výrazne šliapali domáci vodu a my sme nedali góly, v závere náš druhý zásah prišiel neskoro. Osobne si myslím, že finálovú sériu nevyhral lepší tím. Vyhral ten, kto ju dokázal vyhrať. Zvolenu sa podarilo štyrikrát zvíťaziť, nám iba raz, takže preto si asi ten titul zaslúžil. Škoda hlavne nášho druhého finálového zápasu, ten bol kľúčový. Za stavu 2:0 pre nás sme výsledok na ľade Zvolena neudržali a nedotiahli to do víťazného konca."

Prečítajte si aj

Titul pre trénera je ťažší na psychiku, konštatuje Podkonický a naznačil podobu kádra Zvolena

Mikula práve pred ôsmimi rokmi získal ako tréner majstrovský titul so Zvolenom. Vo finále zdolal s vtedajším tímom Košice 4:1 na zápasy. Tentoraz mu výsledok súbojov o titul nastavil opačné zrkadlo. "Sme druhí, koľkí ľudia by za to dali čokoľvek. Dnes to bolí, ale o pár dní si budeme aj túto medailu ceniť, pretože si my a ani hráči nemôžeme vyčítať, že by sme neodviedli dobrú robotu. Odviedli si ju všetci, sú za ňu odmenení striebornou medailou. História síce bude písať prvého, ale aj taký je športový život, asi nám to bolo súdené," podotkol pre TASR Peter Mikula a zároveň poďakoval všetkým, ktorí v časoch pandémie koronavírusu obetovali svoje peniaze a dali ich do popradského hokeja:

Prečítajte si aj

Na Spiši uvažovali nad administratívnym krokom, primátorovi mesta v poslednej chvíli odľahlo

"Doba je turbulentná, nevyspytateľná. Koronavírus narobil šarapatu, išlo to na psychiku, ale aj vďaka sponzorom, ktorí pomohli v týchto ťažkých časoch nemalými finančnými čiastkami, pričom ani nemohli chodiť na hokej, sme to dotiahli do finále, klobúk dole pred nimi. Ja im obrovsky ďakujem, nemá táto vďaka hranice, lebo dávať do hokeja peniaze a nič nezarobiť, tak na to sú naozaj len dve slová 'klobúk dole'."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články