Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Na Spiši uvažovali nad administratívnym krokom, primátorovi mesta v poslednej chvíli odľahlo

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik na radnici oficiálne privítal úspešných hokejistov, ktorí sa podpísali pod postup po jedenástich rokoch do Tipos extraligy.
Zdroj: 39392
Zdieľajte:

Slávnostného aktu v priestoroch radnice sa nezúčastnili tréner Miroslav Mosnár či viacerí cezpoľní hráči. Každý z prítomných sa podpísal do pamätnej knihy a od mesta dostal kyticu. "Túto partiu ľudí vnímam tri roky, odkedy prišli za mnou s víziou," prezradil spišskonovoveský primátor po ukončení ceremónie a pokračoval:

Prečítajte si aj

Brankár Patrik Rybár prestúpil do KHL

"Chalani mi deklarovali snahu doviesť Spišskú Novú Ves do najvyššej súťaže. Úprimne poviem, že som sa bál celej tejto myšlienky. Už história nám potvrdila, že pokiaľ sú Spišiaci v extralige, následne tlačia pred sebou balvan problémov. Verím, že tomuto sa vyhneme, hoci si uvedomujem, že bude obrovský tlak na rozpočet klubu. Tento rok u mňa pozornosť vzbudila Žilina, ktorá sa od všetkých extrémne odtrhla. Keď sme postúpili do finále, povedal som chlapcom, že keď nespravíme postup, verím, že sa naskytne šanca v rámci nejakých administratívnych krokov. Našťastie nebolo treba k niečomu takému pristúpiť," odfúkol si prvý muž takmer štyridsaťtisícovej Spišskej Novej Vsi.

Prečítajte si aj

NHL: V New Yorku prebehla pomsta za Panarina, Smith si počkal na Wilsona

Atraktívny región Spiša tak bude minimálne v najbližšom roku hostiteľom Tipos extraligy. So zmenou pôsobnosti sa automaticky vynárajú nové starosti a vyššie finančné nároky. "Budeme hľadať všetky adekvátne možnosti. Hokejovému klubu musíme nájsť dostatok finančných zdrojov, aby bol dôstojným partnerom extraligy niekoľko rokov a nie iba jednorazovo. Čaká nás veľmi veľa diskusií a odborných debát. Nebude to jednoduché, ale určite ideme do toho s veľkým odhodlaním. Myslím si, že ako mesto disponujeme slušným rozpočtom, len je potrebné ich rozumne rozdeliť," poznamenal Bečarik.

Prečítajte si aj

Treťoligové Letňany sa posilnili o niekdajšieho brankára Košíc

Funkcionár a člen zlatého kádra Spišiakov Richard Rapáč pred dvomi týždňami v televíznej debate pre TA3 naznačil približnú výšku rozpočtu. Ten by sa mal pohybovať niekde v rozpätí medzi 800 000€ až 1 000 000€. "200 000€ by sme mali dostať od spoločnosti APHK a ďalšie financie by mali plynúť zo vstupného, aj keď ešte nevieme, ako to bude vyzerať s prítomnosťou divákov. Zvyšok majú tvoriť príjmy od sponzorov a verím, že aj s prispením mesta," doplnil Pavol Bečarik.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články