Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SR čakajú dva zápasy s Lotyšskom, Ramsay: Zostava sa bude mixovať

PIEŠŤANY - Slovenských hokejistov čakajú v tomto týždni prvé štyri zápasy v príprave na MS v Rige. V rámci Kaufland Challenge sa najprv v utorok a stredu stretnú v Piešťanoch s reprezentantmi Lotyšska a následne ich preveria v ďalšom dvojzápase Nemci (24. a 25. apríla). V úvodných prípravných dueloch plánuje tréner Craig Ramsay vidieť v akcii niektorých mladších hráčov, mužstvo sa bude chcieť prezentovať bojovným, tímovým výkonom.
Zdroj: 39244
Zdieľajte:

"Bol to dlhý čas, čo národný tím naposledy odohral zápas. Snažili sme sa dať tím dokopy, je v ňom viacero nových hráčov, zostavu plánujeme v jednotlivých stretnutiach mixovať. Budeme chcieť hrať tvrdo, rýchlo a popritom sledovať, ako hráči dokážu preniesť na ľad niektoré naše myšlienky," uviedol počas pondelkového online callu s médiami tréner Ramsay.

Prečítajte si aj

iClinic Bratislava Capitals spoznal kouča do budúcej sezóny

Slováci odštartovali prvý oficiálny kemp už minulý týždeň vo štvrtok. K pôvodne nominovaným hráčom sa po víkende pridali aj traja reprezentanti do 20 rokov Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Samuel Kňažko, ktorých vedenie národného tímu dlhodobo sleduje a zaujali aj v prípravných dueloch SR 20 s rovesníkmi z Česka. Kňažko by mal nastúpiť v prvom súboji s Lotyšmi, Nemec so Slafkovským dostanú príležitosť v stredajšom druhom zápase. "Budem sa najmä snažiť predviesť v čo najlepšom svetle a dať do toho všetko. Verím, že to bude pre mňa úspešný štart. Nemám čo stratiť, len získať. Je len na mne, ako zabojujem o miesto," povedal iba 17-ročný Slafkovský.

Prečítajte si aj

VIDEO Studenič opísal veľký moment kariéry

K mužstvu sa pripojil už aj obranca SaiPy Lappeenranta Mário Grman, ktorý chýbal na štvrtkovom zraze. "Ešte minulý týždeň v utorok sme s klubom hrali posledný súťažný zápas. Potreboval som po ňom nejaký čas na vybavenie vecí. Teraz som už pripravený zabojovať o miestenku na šampionát. Je veľká česť, že tu môžem byť, vždy sa rád pobijem o miesto v kádri. Na Lotyšsko sa pripravíme na sto percent, nastavíme si taktiku a budeme sa snažiť preniesť do našej hry systém, ktorý si určíme," povedal Grman, ktorý v tejto sezóne fínskej Liigy nazbieral šesť bodov (1+5) v 53 stretnutiach. "Sezóna bola dlhá, konečne sa mi vyhýbali zranenia, takže som ju odohral celú. Po osobnej stránke to bolo hore-dolu, ako na húsenkovej dráhe," dodal 24-ročný zadák, ktorý zabojuje o svoje druhé MS.

Pozrite si aj

VIDEO Petráš s Marcinekom rozbehli bitku, Kelemen odišiel od Rapáča

Okrem trojice čerstvo pozvaných juniorských reprezentantov sú nováčikmi v A-tíme aj Martin Bučko, Daniel Gachulinec, Martin Vitaloš, Martin Faško-Rudáš, Daniil Fominych, Marek Tvrdoň, Adrián Holešinský, Oliver Okuliar a Miroslav Mucha. Gachulinec v minulosti reprezentoval SR na juniorskej úrovni, pred siedmimi rokmi štartoval na MS do 20 rokov. Teraz ho vo veku 27 rokov čaká debut v reprezentačnom A-tíme. "Prvé dni kempu boli náročnejšie, išlo sa do objemu. Teraz už skôr dolaďujeme formu do prípravných zápasov. Bude to moja premiéra, ale snažím sa na to nemyslieť, chcem to brať ako každý iný zápas. Počas ročníka som sa sústredil na moje výkony v Detve, nerozmýšľal som nad reprezentáciou. Keby mi niekto pred sezónou povedal, že na jej konci budem bojovať v príprave na MS, asi by som zostal prekvapený. Nechcem sa pozerať ďaleko dopredu, budem sa koncentrovať iba na utorkový zápas a do bodky plniť to, čo budú odo mňa chcieť tréneri," povedal Gachulinec, ktorý za svoju najsilnejšiu stránku považuje korčuľovanie. Počas kempu trénoval v obrannej dvojici s Marekom Ďalogom.

Prečítajte si aj

Zvolen jeden zápas od finále, po siréne sa spustila bitka

Najpočetnejšie zastúpenie v reprezentačnom kádri majú hokejisti Nitry. Klub spod Zobora reprezentujú Martin Vitaloš, Šimon Nemec, Andrej Kollár, Daniil Fominych, Adrián Holešinský a Marek Tvrdoň. Dvojzápas s Lotyšskom je pre viacerých hráčov prvou šancou otestovať svoje schopnosti na medzinárodnej scéne. "V tomto momente nevieme, čo očakávať v tomto zápase. Chceme hrať ako tím, rýchlo, tvrdo, aby sme videli u hráčov taký prístup, že chcú vydať zo seba maximum. Nech sa stane čokoľvek, budeme sa snažiť naučiť nové lekcie a posúvať sa postupne dopredu," dodal Ramsay, ktorý plánuje v nasledujúcich štyroch stretnutiach rotovať hráčov v zostave. V prvom zápase s Lotyšskom zrejme dostane šancu v bránke Denis Godla, na striedačke bude pripravený Branislav Konrád.

Prečítajte si aj

Haščák: Tento rok sa na MS nevypadáva, chceme vidieť hráčov, ktorí sú našou budúcnosťou

Na súpiske je oficiálne aj tretí brankár Filip Belányi, ten však stále nie je trénerom k dispozícii, keďže bol v kontakte s nakazenou osobou na Covid-19. Inak je mužstvo zdravotne v poriadku, v pondelok absolvovali všetci hráči a realizačný tím ďalšie PCR testovanie na koronavírus, všetky testy mali negatívny výsledok. Program Slovákov bude v najbližších dňoch nabitý. Po stretnutiach s Lotyšmi ich preveria o tri dni neskôr v ďalšom dvojzápase Nemci (24. a 25. apríla). Po druhom dueli s Nemeckom urobia tréneri zmeny v kádri a tím sa opäť zíde v stredu 28. apríla. V druhom prípravnom bloku absolvujú ďalšie štyri prípravné stretnutia - dve s Rakúskom v Piešťanoch (1.-2. mája) a dve proti Česku v Prahe (6.-7. mája). Po nich tréneri uzavrú nomináciu na MS. Vzhľadom na protipandemické opatrenia sa celý šampionát pravdepodobne uskutoční v uzavretej "bubline" a reprezentantov pred ním čaká procedúra testovaní na COVID-19. Tím odletí do Lotyšska najneskôr 16. mája.

Prečítajte si aj

Brno sa nedohodlo so slovenským útočníkom, uprednostnil Vítkovice

Káder SR na Kaufland Challenge 2021 proti Lotyšsku a dvojzápas s Nemeckom v Piešťanoch:

Brankári: Denis Godla (HC Litvínov/ČR, 13/0), Branislav Konrád (HC Olomouc/ČR, 22/0), Filip Belányi ((HC 05 Banská Bystrica, 0/0)

Obrancovia: Martin Bučko (HC Dynamo Pardubice/ČR, 0/0), Marek Ďaloga (HC Dynamo Pardubice/ČR, 96/10), Daniel Gachulinec (HC 07 Detva, 0/0), Mário Grman (SaiPa Lappeenranta/Fín., 23/0), Martin Chovan (iClinic Bratislava Capitals, 15/2), Adam Jánošík (IK Oskarshamn/Švéd., 64/3), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera/ČR, 26/0), Martin Vitaloš (HK Nitra, 0/0), Šimon Nemec (HK Nitra, 0/0), Samuel Kňažko (TPS Turku, jun., 0/0)

Prečítajte si aj

Útočník Zvolena leží v nemocnici s prasknutou spánkovou kosťou a krvácaním do mozgu

Útočníci: Miloš Bubela (iClinic Bratislava Capitals, 13/2), Dávid Buc (iClinic Bratislava Capitals, 40/3), Martin Faško-Rudáš (HC 05 Banská Bystrica, 0/0), Daniil Fominych (HK Levice/HK Nitra, 0/0), Adrián Holešinský (HK Nitra, 0/0), Michal Chovan (HC Košice, 14/2), Andrej Kollár (HK Nitra, 6/0), Patrik Lamper (HC 05 Banská Bystrica, 13/2), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec/Rus., KHL, 22/6), Miroslav Mucha (Lake Superior Stat Univ./USA, NCAA, 0/0), Oliver Okuliar (HK Dukla Trenčín, 0/0), Marek Tvrdoň (HK Nitra, 0/0), Juraj Slafkovský (TPS Turku, jun., 0/0)

Najbližší program SR v príprave na MS:

Kaufland Challenge 2021:

Utorok 20. apríla: 20.15 Slovensko – Lotyšsko
Streda 21. februára: 16.00 Slovensko – Lotyšsko

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články