Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ján Pardavý vypichol kľúčový moment, ktorý Trenčínu ukončil ročník

TRENČÍN - Je koniec. Pred touto vetou chceli úspešne a čo najdlhšie unikať zverenci trénera Jána Pardavého v mimoriadne dramatickej štvrťfinálovej sérii proti Michalovciam. Raz sa im to podarilo, druhýkrát už nie.
Zdroj: 35896
Zdieľajte:

Trenčianska Dukla uplynulý týždeň v Michalovciach dokázala odvrátiť ťažký michalovský mečbal. Natešená vracala sériu na svoj štadión a dokonca vyslovila ambíciu celé to otočiť a radovať sa z postupu do ďalšieho kola. Päťdesiatpäť minút jej tento plán vychádzal.

Prečítajte si aj

NHL: Washington rozbil Boston 8:1, smutný debut Studeniča

"Celá séria bola vyrovnaná a zaujímavá. Každý zápas bol otvorený do konca a ľudí pri obrazovkách to muselo baviť," krátkymi vetami zosumarizoval trenčianske play-off v sezóne 2020/21 hlavný kouč Ján Pardavý. Následne sa podrobnejšie venoval šiestemu zápoleniu, ktoré znamenalo pre jeho klub konečnú vo vyraďovacej fáze extraligy. "Bolo to veľmi tesné a vyrovnané. Strelili sme vedúci gól. V tretej tretine sme chceli zopakovať výkon z druhého a piateho zápasu, kde sme hrali rozumne. Michalovčanom sme odoberali mentálne aj fyzické sily. Bohužiaľ, play-off rozhodujú detaily a my sme sa nevyhli jednej chybe, po ktorej prišiel gól. Puk sme v podstate posunuli Bartánusovi na čepeľ, ktorý vyrovnal," pokračoval kormidelník Trenčína.

Prečítajte si aj

Valtonen po obrate a historickom postupe Michaloviec v Trenčíne: Najhorší možný súper vo štvrťfinále

Jeho Dukla tak podľahla tej michalovskej v konečnom súčte 2:4 na zápasy. V záverečnom účinkovaní Trenčanom zlomil väzy Marek Bartánus. V 55. minúte vyrovnal na 1:1 a o desať minút neskôr v predĺžení dorazil strelu Ťavodu za chrbát Karjalainena. 49-ročný Pardavý aj vypichol moment, kvôli ktorému sa v tejto sezóne netešil z postup do semifinále. "Čelili sme veľkej kvalite v kádri Michaloviec. Išli si za cieľom. Postúpili cez nás, pretože trikrát vyhrali na našom ľade. To bolo kľúčové, prečo nejdeme ďalej," otvorene priznal. Pri celkovom hodnotení vystupovania Trenčína je celkom prirodzené poznamenať, že finálový účastník z roku 2018 ani nemusel figurovať v tohtoročnom play-off. Žlto-červení po základnej časti neprekročili postupovú čiaru v rámci prvej šestky. Skončili tesne pod ňou, a tak sa k slovu dostávali kvalifikačné súboje s Banskou Bystricou. Trojnásobný majster krajiny napokon ostal na "vojenskom" štíte.

Prečítajte si aj

Obrovská dráma v Trenčíne: Dukla bola blízko, Michalovce po obrate slávia historický úspech

"Z pohľadu celého ročníka sme mali zlý úvod. Z prvých piatich stretnutí sme tri prehrali, a potom nás zasiahol vírus. Po karanténe sme sa nevedeli pozbierať a trápenie pokračovalo. Z jedenástej priečky sme sa postupne škriabali vyššie a vyššie. Šestka tabuľky nám unikla o bod. Možno aj to je dôsledok, prečo sme skončili. V kvalifikácii sme stratili hokejistov, ktorí už samotné play-off nemohli hrať. Bol som však presvedčený, že moje mužstvo to dotiahne do semifinále na základe výkonov z kvalifikácie. Veril som, že si vynútime siedmy duel, ale bohužiaľ, nepodarilo sa to. Ak sa vám skončí sezóna, vždy je to najsmutnejší deň pre všetkých. Taká je momentálne aj nálada. Chalani však môžu byť na seba hrdí, ako si počínali počas celého roka. Končíme so vztýčenou hlavou," globálne sumarizoval sezónne fakty.

Pozrite si aj

VIDEO Boston opäť privítal Zdena Cháru spomienkovým videom: Slovenský obor tentoraz udržal emócie

Bez emócii si človek ani len nedokáže predstaviť stretnutia play-off. V jednom prípade bolo horúco aj medzi striedačkami v Michalovciach, a to bola aj chvíľa pre Trenčín, ktorý po tomto dueli cestoval s vybojovaným prvým bodom. Vlna vášní sa neskôr upokojila a v popredí boli hlavne hokejové veci. "Oba tímy bojovali za svoje meno. V našej sérii bolo množstvo vecí, ktoré do play-off patria. Momentálne sme smutní, ale treba zagratulovať Michalovciam k postupu," ukončil Ján Pardavý.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články