Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Reddick zlepšil náladu Pardavému, Mihálik verí, že bitky s Trenčanmi skončili

TRENČÍN - Zemplínska Dukla porazila trenčiansku a vrátila si vedenie v sérii. Hosťom z východu pomohol dvojgólový fínsky strelec Erkinjuntti.
Zdroj: 39145
Zdieľajte:

V Trenčíne bolo tretie meranie síl play-off mimoriadne opatrné. Na konci duelu sa však radosť objavila na tvárach michalovských líšok. "Neukázali sme zlý výkon. Slabinou boli presilovky. Hostia jednu využili a v tretej tretine potrestali takpovediac najvýraznejšiu chybu a rozhodli zápas vo svoj prospech," tichým hlasom rozprával k neúspešnému domácemu vystúpeniu vo štvrťfinále trenčiansky tréner Ján Pardavý.

Prečítajte si aj

Pánik opäť nedostal dôveru trénera, Washington prehral po chybe Cháru

Vojaci sa v závere posledného dejstva nešetrným zákrokom Ackereda na Southorna pripravili o možnosť skúsiť vyrovnať. Namiesto toho sa museli brániť štyri minúty, no žiadny gól už neprišiel. "Týmto vylúčením sa nám skomplikovala šanca na power-play. Podarilo sa nám vypracovať určité náznaky možností, ale nakoniec sme zápas stratili. Celkovo si myslím, že rozhodovala efektivita," nebol nadšený s útočným prejavom hráčov Pardavý, ale na druhej strane sa mu pozdávala práca obrancov.

Prečítajte si aj

Dvaja hráči nepomôžu Česku na MS: Jeden je unavený, druhého čaká svadba

"Hra v zadných radoch sa zmenila oproti zápasom v Michalovciach. Boli sme kompaktnejší a nepúšťali sme ich do žiadneho tlaku," podotkol 49-ročný kouč, ktorému sa zlepšila nálada po návrate omilosteného legionára Reddicka. "Samozrejme, do určitej miery rozšíril káder a opäť máme na výber viac možností. Verím, že nám pomôže," dodal Pardavý.

Prečítajte si aj

Réway sa poďakoval Košiciam za šancu a obzerá sa po novej výzve

"Naoko to nebol pekný zápas, ale účel svätil prostriedky. Dotiahli sme ho do víťazného konca," stručne ohodnotil dôležitý triumf na štadióne Pavla Demitru kapitán Michaloviec Vladimír Mihálik. Rodák zo Sabinova sa mierne posťažoval prakticky na nečinnosť útočníkov.

"Ofenzíva zatiaľ strieľa málo gólov okrem otváracieho zápasu série. Dúfam, že sa prebudíme v tomto smere, ale je to play-off a stále sa hrá poctivo v obrane. Napokon z toho každý vychádza," dokončil. Najvyšší michalovský hokejista vôbec nepreceňuje sériové vedenie. "V stredu to zase nebude nič jednoduché. Myslím si, že sa duel bude niesť v rovnakom duchu. Musíme sa na to zodpovedne pripraviť," uviedol pred druhým súbojom v Trenčíne.

Prečítajte si aj

Poprad predĺžil spoluprácu s veľkým talentom

Kanadský obranca Jordon Southorn začiatky série nebol nominovaný, pretože Michalovčania rotovali cudzincov. A keď sa dostal na ľad pod hradom Matúša Čáka, tak mu hrozilo, že ďalej nebude hrať. Po faule Ackereda odchádzal na striedačku za pomoci spoluhráčov. "Len teraz sa vrátil do zostavy. Keď by nám vypadol, bolo by to veľké oslabenie. Podľa mňa bude v poriadku," myslí si Mihálik o zranení Southorna a na margo pokojného zápolenia v porovnaní s tým, ako to vyzeralo na Zemplíne pridal:

Prečítajte si aj

Majoross bol negatívny, Kmeč túži po expresnom vyradení býkov

"Naše emócie si musíme ustrážiť. Predsa len, stalo sa, čo sa stalo a verím, že sa to skončilo," ukončil rozhovor Vladimír Mihálik, michalovský kapitán mysliac na víkendové konflikty, ktoré sa presunuli aj do priestorov medzi striedačkami.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články