Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pardavému potvrdil Šatan chybu na strane SZĽH, Hecl varuje pred trojnásobným majstrom

POPRAD - Ostali bod pred bránami prvej šestky. Hráči Dukly Trenčín odviedli v poslednom 50. kole základnej časti Tipos extraligy skvelý výkon na ľade Popradu. Jedného z najväčších kandidátov na titul olúpili o tri body, keď vyhrali 5:3. Hostia na päť gólov potrebovali iba dvoch strelcov. Tréner Ján Pardavý poskytol svoj pohľad na víkendovú "kauzu" s Michalovcami.
Zdroj: 38194
Zdieľajte:

"Dosiahli sme dôležité víťazstvo. Teší nás, že sme zvládli posledný zápas základnej časti, čím sme si dvihli sebavedomie pred kvalifikáciou o play-off. Mužstvo podalo výborný výkon. Sme radi," vyslovil sa trenčiansky útočník Marek Hecl, ktorý mal najväčšiu zásluhu na záverečnom zisku troch bodov, pretože vsietil hetrik do brány Hamerlíka. Sekundoval mu aj Aaron Berisha, ale stretnutie pod Tatrami nemalo napokon dvoch hetrikových jednotlivcov. "Neburcovali sme sa. Jednoducho sa to podarilo mne, za čo som rád," nahodil úsmev mladý hokejista Dukly Trenčín.

Prečítajte si aj

Washington podpísal nový dvojročný kontrakt s víťazom Stanley Cupu

Najdôležitejšie otázky boli v lige zodpovedané v predposlednom piatkovom kole. Tam sa rozhodlo o konečnej podobe tabuľky. "Vojaci" spod hradu Matúša Čáka skončili tesne pod čiarou, a tak ešte nemôžu hovoriť o tohtoročnom play-off. "Chceli sme skončiť čo najvyššie. V našom prípade je to siedma priečka. O dva dni nás čaká predkolo play-off," tvrdí Hecl a Trenčania po odohratí svojho duelu v Poprade už vedeli, že boj o postup do play-off zvedú s Banskou Bystricou. Trojnásobný majster prehral vo zvolenskom azyle so Slovanom 0:2. Pri týchto kluboch je iróniou, že sa v sezóne 2017/18 stretli vo finále a dnes nemajú ani len zaručenú najlepšiu osmičku.

Prečítajte si aj

Richard Pánik sa dočkal významného jubilea v NHL, ale tréner Laviolette mu veľmi nepomohol

"Uvedomujeme si, že najbližšie zápasy budú skutočne ťažké. Či by išlo o Banskú Bystricu alebo Nové Zámky. Musíme sa poriadne pripraviť. Tam si už nenavyberáme. Potrebujeme uspieť hneď v domácich zápasoch. Bystrica má veľmi dobrý korčuliarsky tím, ktorý vedie fínsky tréner. Musíme si trochu naštudovať jej hru, ale už približne vieme, na čo by sme sa mali zamerať," dodal smerom k sérii s Bystričanmi hranej na tri víťazstvá Marek Hecl.

Prečítajte si aj

Ligová rada SZĽH rozhodla o osude duelu Trenčín - Michalovce

"Bolo nám jedno, akého súpera dostaneme v kvalifikácii. Pripraviť sa treba na každého. Teraz vieme, že to bude Bystrica," reagoval na rozdanie kariet pred play-off trenčiansky lodivod Ján Pardavý. "Nebude to nič ľahké. Bystrica sa zdvihla a robí dobré výsledky. Odkedy má trénera z Fínska, odohrali sme spolu dva zápasy. V jednom sme dokonca prehrali. Veríme, že sa na kvalifikáciu dokážeme lepšie pripraviť," pokračoval bývalý hokejista a majiteľ striebornej medaily z MS 2000 v Petrohrade.

Prečítajte si aj

Poikonen po prehre Banskej Bystrice so Slovanom: Niektorí kľúčoví hokejisti zjedli niečo zlé

Trenčín ešte mal relatívnu šancu aj na šiestu pozíciu. Po predošlom kole s Michalovcami podali žlto-červení námietku, pretože sa im nepáčila zostava súpera, v ktorej podľa ich názoru absentovali hráči do 20 a 21 rokov. Zemplínčania súperovi cez sociálnu sieť odpovedali, že nechápu ich kroku. Sudcom bola v tomto prípade Ligová rada SZĽH, ktorá priniesla ortieľ. Výsledok sa nemenil a Trenčín rozhodnutie rešpektoval. "V tejto veci sme mali pravdu. Volal som aj s Mirom Šatanom a všetci priznali, že bola chyba na strane SZĽH. Celý rok som osobne dbal na to, aby som neurobil chybu pri nominácii hráčov do 20 a 21 rokov. Rovnako tak aby bol dodržaný počet legionárov. Nakoniec sme sa dozvedeli, že sme celú sezónu mohli hrať bez mladých hráčov. Keby sme tú chybu urobili, vyhli by sme sa trestu.

Prečítajte si aj

Trenčín prehovoril po výsledku LS SZĽH: Nepotrebujeme zneužívať rôzne kľučky a vyhrávať za zeleným stolom

Michalovce sa jej dopustili, pretože sa brankár do tohto počtu nepočíta. Musia to byť korčuliari. Som spokojný, ako sa to skončilo. Som rád, že nám nepripočítali tri body, pretože nechcel by som ísť do šestky s bodmi, ktoré by boli od zeleného stola. Nevybojovali sme si to na ľade a s pokorou sme prijali rozhodnutie. Avšak som trochu očakával, že sa pomenujú chyby, kto a kde ich urobil," dal veci na pravú mieru v záverečnej siahodlhej odpovedi tréner Trenčína Ján Pardavý.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články