Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Višňovského premiéra v novej sezóne už túto noc

Slovenský hokejista Ľubomír Višňovský absolvuje vo štvrtkovom zápase zámorskej NHL proti Bostonu Bruins svoju tohtosezónnu premiéru.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Skúsený obranca New Yorku Islanders vynechal úvodných šesť duelov nového ročníka profiligy pre bolesti chrbta. Kouč "ostrovanov" Jack Capuano však pre denník New York Daily News potvrdil, že Višňovský je pripravený posilniť defenzívne rady vedúceho tímu Metropolitnej divízie.

Miesto pre Višňovského v zostave sa uvoľnilo po tom, ako vedenie klubu z Long Island zapísalo na listinu zranených hráčov bieloruského útočníka Michaila Grabovského, ktorý minulý týždeň utrpel otras mozgu. Islanders začali sezónu štyrmi víťazstvami za sebou, ale uplynulé dve stretnutia prehrali s celkovým skóre 3:8.

"Proti Bostonu nastúpime so zmenami v zostave. Tie sa budú týkať útočných i obranných formácií. V obrane nám pomôže už aj Višňovský," uviedol pre NY Daily News kouč Capuano, ktorý dodal, že slovenský bek nastúpi v obrannej dvojici s Thomasom Hickeym.

Višňovský sa zároveň zaradí aj do jednej z dvoch presilovkových formácií a odbremení tak Fransa Nielsena, ktorý doteraz hrával početné výhody i oslabenia. Bránku "ostrovanov" by mal opäť hájiť Jaroslav Halák a to aj napriek tomu, že v utorkovom stretnutí proti Torontu za prvé dve tretiny inkasoval päťkrát a pred záverečnou dvadsaťminútovkou ho vystriedal Chad Johnson.

Kouč Capuano sa posťažoval aj na nízky počet strelených gólov. "Musíme častejšie skórovať v hre piatich proti piatim. Ak sa tak nestane, nastanú ďalšie zmeny v zostave. Hráči, ktorí hrajú dobre, dostanú viac minút na ľade a tí ostatní budú hrať menej. Je to jednoduché," dodal pred stretnutím s Bostonom tréner Capuano.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články