Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Všetci majú výstroj a neviem, čoho sa boja, hnevalo Milana Staša. Počas víkendu vyzdvihol jediného hráča

HUMENNÉ - Pred prvoligovým tímom HC 19 Humenné stojí náročný a zároveň dôležitý týždeň. Dvakrát po sebe hostili Považskú Bystricu, s ktorou najprv vyhrali 3:2, ale na druhý deň prehrali 3:4 po nájazdoch.
Zdroj: 38839
Zdieľajte:

Humenčania figurujú na siedmom mieste a na prvý pohľad sa môže zdať, že play-off je vybavenou záležitosťou, no rozhodne tomu nie je tak. Zo spodku na nich vytvárajú nepríjemný, ale pochopiteľný tlak Skalica a Považská Bystrica, keďže nechcú chýbať v play-off. Humenské levy si ostatný februárový víkend mohli zgustnúť na Považanoch. Ostalo iba pri želaní. Skutočnosť bola iná.

Prečítajte si aj

MS 2021: Rusko bude hrať pod vlajkou zväzu alebo národného olympijského výboru

"Sobotný zápas bol iný ako piatkový. Dobre sme si to rozohrali a dvakrát sme vyhrávali o dva góly. Pokazili sme si to ľahkovážnosťou. Hráči sa ponúkali na zakončenia a mali sme to jednoducho rozhodnúť. V tom prípade sa od vás odvráti hokejová šťastena a my sme to pocítili," konštatoval sobotňajšiu stratu vedenia z 3:1 na 3:3 i následnú prehru 3:4sn kouč humenských hokejistov Milan Staš. "Nájazdy sú lotéria, ale vôbec nám nejdú. Meníme hráčov, skúsil som poslať aj Rusov, no žiadna zmena. Jeden gól je málo," poťažkal si bývalý tréner Košíc, Banskej Bystrice alebo Zvolena. Asistent trénera Rudolf Jurčenko, ktorý je aj trénerom brankárov, pred ťažkým stretnutím uprednostnil brankára Vladimíra Glosára. V piatok Humenné podržal Eugen Rabčan. Levočský rodák by mal byť jednotkou v nasledujúcich zápasoch.

Prečítajte si aj

Nitra doplatila na známe hokejové pravidlo

"Myslím si, že Vlado nesklamal a bol oporou. Nemožno mu pripísať vyrovnávajúci gól, pretože to bola chyba spoluhráča, ktorý nezablokoval strelu. Chytil aj niečo navyše. Škoda, že to nemalo víťazný koniec," pokrčil ramená smutný tréner Humenného. Staša potešil prínos ruskej kvality do kádra, ale tiež nahneval prístup niektorých viacerých zverencov. Po dvojzápase s Pantermi pochválil len jediného. "Sme radi, že nám nákup ruských posíl vyšiel. Musím pochváliť Igora Veličkina. Je to jediný hokejista, ktorý sa hodí do strely. Aj chlapcom som to povedal, že je to bojovník. Všetci majú výstroj, sú chránení a neviem, čoho sa boja? Majú krásne nohy? Chýba mi tam srdce. Hokej je kolektívna hra. Jeden však urobí chyby a platí za to celý tím," s dávkou hnevu ďalej rozprával Milan Staš.

Prečítajte si aj

Hviezda Toronta sa vrátila k mužstvu, nie je vylúčený jej štart v najbližšom stretnutí

Humenčanov ešte čaká pondelková dohrávka v Dubnici a posledné vystúpenie v základnej časti proti Trnave a na ľade Martina. "Na dubnickom ľade sa hrá ťažko, ale určite chceme domov doviezť nejaké body. Ani tentoraz to nebude ľahké. Cieľ je jasne určený - play-off," ukončil rozhovor 60-ročný Prešovčan.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články