Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitra doplatila na známe hokejové pravidlo

KOŠICE - V pozícii mierneho favorita pricestovali nitrianski hokejisti do košickej Steel arény. To však na ľade nepotvrdili.
Zdroj: 38837
Zdieľajte:

Útočník Roman Žitný preukázal skvelú orientáciu pred brankárom Dominikom Riečickým a po výbornej otočke ho prudkou strelou prepálil. Bol to však jediný moment Nitry v stretnutí s gólovou bodkou. "Doplatili sme sa nevyužitú dvojnásobnú presilovku, ktorá nám absolútne nevyšla," poskytol prvú odpoveď nitriansky kapitán Branislav Mezei po prehre 1:3, narážajúc na 17. minútu, keď na trestnej lavici sedeli Klhůfek a Michal Chovan.

Prečítajte si aj

NHL: Chára aj Pánik s výhrou, Patrick Kane so 400. gólom, Halák opäť mimo hry

"Po celkom dobrom začiatku nás to stiahlo dole. Dlhšie sme sa z toho spamätávali. K tomu sa ešte pridali košické presilovky, v ktorých sme dostali góly. Toto by som označil za najväčší fakt, prečo sme v Košiciach nebodovali. Možno by som doplnil aj to, že sme v prvej tretine vystrelili iba štyri razy, čo je veľmi málo. Namiesto priamych zakončení sme volili zbytočné prihrávky do strán," zamyslel sa Mezei pri realizácii niektorých herných činností, ktoré jeho mužstvo občas prekombinovalo. Spomínanú rolu favorita Nitry umocňovala skutočnosť, že z posledných troch stretnutí si "stavjaňovci" odniesli plný deväťbodový zisk a ako bonus pohár z finále Tipsport Kaufland Cup. Naposledy dokonca vynulovali húževnatú Detvu.

Prečítajte si aj

VIDEO Fantastická šnúra Michaloviec pokračuje: Tím zo Zemplína zvládol aj derby s Popradom

"Boli to dobré zápasy, ktorým nechýbali emócie. V Detve proti Popradu to malo šťavu a stále sa dialo niečo zaujímavé, pretože je tam úzke klzisko. Na väčších plochách je to iné. Samozrejme, boli sme aj úspešní, takže sme mali na to iný pohľad ako teraz. Hlavy však nevešiame, ideme ďalej," nerobil vedu zo zakopnutia v Košiciach. Nitrania si určite nepripúšťajú tlak v zotrvaní v takzvanej postupovej šestke, hoci ich "vyrušuje", že za sebou majú okrem Detvy už aj Trenčín. Obhájiť si súčasnú piatu priečku bude veľmi náročné.

Prečítajte si aj

Švédov neprijal, Švajčiari ho už nechcú: Bývalý fínsky brankár Slovana Bratislava bude musieť riešiť novú sezónu

"Je vyrovnané. Aj preto nás mrzí táto prehra, pretože sme sa mohli odtrhnúť od ostatných. Filozofovať nám už teraz nepomôže. Ďalšou prekážkou je Zvolen. Skúsime ho prekvapiť," uzatvoril rozhovor kapitán HK Nitra Branislav Mezei.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články