Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2021: Rusko bude hrať pod vlajkou zväzu alebo národného olympijského výboru

MOSKVA - Ruskí hokejisti budú na tohtoročných majstrovstvách sveta v Rige hrať pod vlajkou s logom Ruského hokejového zväzu alebo Ruského olympijského výboru. Konečné rozhodnutie padne v priebehu mesiaca.
Zdroj: 38683
Zdieľajte:

Podľa agentúry TASS o tom informoval výkonný riaditeľ národného hokejového zväzu Dmitrij Kurbatov. Šampionát sa uskutoční v termíne 21. mája-6. júna. "Čo sa týka šampionátu, všetko ide podľa plánovaných príprav a naši hokejisti budú na turnaji štartovať. Zastupovať budú alebo zväz alebo národný olympijský výbor. Keďže logo olympijského výboru má trikolóru, nemali by byť žiadne pochybnosti, koho budú reprezentovať," uviedol v pondelok Kurbatov.

Prečítajte si aj

Nitra doplatila na známe hokejové pravidlo

Už dávnejšie dali Rusi na známosť, že ruskú hymnu nahradí na MS 2021 najpopulárnejšia pieseň druhej svetovej vojny Kaťuša. Podľa rozhodnutia Športového arbitrážneho súdu (CAS) nemôžu do decembra 2022 ruskí športovci štartovať na svetových šampionátoch a olympijských hrách pod národnou vlajkou a hymnou.

Prečítajte si aj

Hviezda Toronta sa vrátila k mužstvu, nie je vylúčený jej štart v najbližšom stretnutí

"Kaťuša bude našou hymnou. Detaily dresov sa stále špecifikujú," citovala minulý mesiac agentúra TASS zdroj z prostredia Ruského hokejového zväzu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články