Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenská extraliga opäť lákala, Košice voľbou číslo jeden

KOŠICE - Pod jeho príchod sa pričinil ešte Jan Šťastný, ktorý už v klube nie je. Poslednou posilou košických hokejistov sa stal Američan Colin Jacobs.
Zdroj: 38479
Zdieľajte:

Jacobs sa stal náhradou za kanadského hokejistu Chrisa Langkowa. Ten bol už dlhšiu dobu istý pre "oceliarov", ale reálny príchod do klubu skomplikovalo zranenie a do takej miery, že z transferu zišlo. „Chcel som sa vrátiť späť do slovenskej ligy a Košice boli pre mňa voľbou číslo jeden. Bolo jednoduché prijať túto ponuku," povedal pre oficiálnu stránku Košíc 28-ročný americký útočník. Účastník draftu v NHL z roku 2011 (vybralo si ho Buffalo, ale nikdy za neho nehral) neprišiel do cudzieho prostredia. Aspoň nie v rámci extraligy. Tú pozná z minuloročného účinkovania v Poprade.

Prečítajte si aj

VIDEO Nemčík vyhral bitku, Devine zápas: Pokukávali sme po sebe dlhšie a cez prestávku sa dohodli

„Od seba očakávam veľa. Som tu, aby som svojou produktivitou pomohol tímu víťaziť. Potrebujem podávať kvalitné výkony a urobiť tak dobre pre tím i pre seba, aby som dokázal ďalej napredovať. Chcem prísť na ľad a tvoriť, byť veľkou časťou skladačky a pomôcť mužstvu dostať sa do play-off. Aj napriek tomu, že sme podceňovaní, chcem pomôcť tímu dostať sa na vrchol a ukázať ľuďom, že sa v tejto sezóne mýlili," pokračoval v rozprávaní Jacobs. V košickej kabíne našiel dvojicu bývalých spoluhráčov spod Tatier - Martina Réwaya i Adama Lapšanského.

Prečítajte si aj

Rusi v Humennom? Ak by tu neboli, neprišiel by som, otvorene tvrdí majster z KHL

„Áno, v minulej sezóne som hral s Réwayom a Lapšanským, čo mi po príchode sem dosť pomohlo. Keď som prišiel, mohol som sa s nimi porozprávať v šatni, čo prispelo k tomu, že som sa v novom tíme hneď cítil príjemne. Pred príchodom som sa trošku rozprával s Adamom. Bol som nadšený, že ho opäť uvidím, keďže aj v Poprade mi veľmi pomohol." Jacobs už absolvoval prvý zápas za Košice. Po jeho skončení sa však nemohol tešiť, keďže Košičania odišli z Trenčína s prehrou 1:3.

Prečítajte si aj

Frankfurt posilnila kanadská akvizícia s minulosťou v Nitre

„Viem, že mesto a tím majú bohatú históriu, takže byť ich súčasťou je veľmi vzrušujúce. Mesto je skvelé a organizácia je veľmi profesionálna. Zariadenie v nej je zatiaľ najlepšie, aké som v Európe videl," nešetril superlatívami na záver rozhovoru pre hckosice.sk Colin Jacobs.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hckosice.sk

Diskusia

Podobné články