Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen nemrzí, že nie je líder, druhý gól Mikúša bol iba pokus

ZVOLEN - Pod Pustým hradom Zvolen hostil Košice. Bolo to stretnutie klubov z dvoch pólov tabuľky. Kým domáci atakujú prvú priečku, východniari sa snažia vyhrabať vyššie ako ôsme miesto.
Zdroj: 37704
Zdieľajte:

"Výhru sme si nezaslúžili," férovo uviedol k domácemu zakopnutiu s Košicami tréner Zvolena Peter Oremus. "Neboli sme dostatočne agresívni. Predovšetkým hra v presilovke nespĺňala naše požiadavky. Chýbala nám aktivita v útočnej tretine i predbránkovom priestore. Súper bol lepší, a preto si zobral body. Po dlhšej dobe nás zastihol takýto duel. Treba sa vrátiť k veciam, ktoré nás zdobili a tlačili dopredu," pripomenul zvolenský kormidelník.

Prečítajte si aj

Ani predkolo, ani siedme miesto. Košice patria do prvej šestky, čo ukázali proti Zvolenu alebo Popradu

Domáci hokejisti veľmi rýchlo premenili záverečnú presilovku na kontaktný gól. Lenže do poslednej sirény ostávala len pol minúta. Zvolenčania už nestihli nájsť cestu k presnému zásahu na 3:3. "Tam už nebola iná možnosť, len to vyskúšať. Pokus vyšiel, Mikúš skóroval, ale prišlo to neskoro. Malo sa to dostaviť skôr," vyjadril sa Oremus smerom k vydarenému koncu tretej tretiny, no bez bodovej odmeny. Trojica tímov Zvolen, Poprad, Slovan tvorí trojuholník, z ktorého iba jeden môže byť prvý. "Kamzíci" zaváhali v Detve proti Nitre a bryndziari to nevyužili.

Prečítajte si aj

Trojica najlepších tímov Tipos extraligy zaváhala, majster z Bystrice si odviezol poriadny náklad

"Neviem, aké boli výsledky inde a popravde, nikdy som to nesledoval. Stále som venoval pozornosť len svojmu mužstvu. Viem, kde sme sa dopustili chýb a čo musíme napraviť do nedele," doplnil Peter Oremus pred stretnutím s Novými Zámkami. Vo zvolenskom drese sa v piatok večer nenašiel nikto okrem Juraja Mikúša, kto by bol schopný poslať puk do brány Maďara Ádama Vaya. "Dva góly netešia, pretože sa prehralo. Asi takto by som to zhodnotil," povedal skalický odchovanec a pokračoval:

Prečítajte si aj

Detva s novým brankárom si schuti zastrieľala: Liptovský Mikuláš schytal ďalší krutý debakel

"Nevyužili sme dostatočné množstvo presilových hier. Všimol som si, že naši konkurenti prehrali. Do konca základnej časti máme ešte desať stretnutí. Bude to vyrovnané," predpovedá finiš dlhodobej časti Juraj Mikúš. "Vzhľadom k tomu, kde sa nachádzajú Košice, majú dobré mužstvo. Disponujú šikovnými hráčmi. Z pohľadu výsledku boli lepší, preto zvíťazili," uzavrel vicemajster sveta z roku 2012.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články