Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Detva s novým brankárom si schuti zastrieľala: Liptovský Mikuláš schytal ďalší krutý debakel

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Hokejisti HC 07 Detva si v piatkovom zápase 40. kola Tipos extraligy schuti zastrieľali na ľade MHk 32 Liptovský Mikuláš, odkiaľ si odniesli vysokú výhru 9:2. Hostia sa tak po troch prehrách opäť tešili z víťazstva, Liptáci nebodovali štvrtýkrát v sérii.
Zdroj: 36892
Zdieľajte:

Detva nastúpila na ľade Mikuláša s novým brankárom Alexandrom Lazušinom s bohatými skúsenosťami z KHL, ktorý však nemal v prvej tretine veľa príležitostí ukázať svoje umenie. Naopak, o zaujímavé situácie sa starali jeho spoluhráči na druhej strane klziska. Úvodný gól dali už po 94 sekundách. Druhý útok sa natlačil pred bránku, Kozel Sýkorovu strelu len vyrazil a Downing dorazil puk do siete. O necelú minútu bolo 2:0, keď sa po podobnej situácii presadil Žilka. Tlak hostí pokračoval a tretí gól visel na vlásku. Domáci sa dostávali pred Lazušina len sporadicky. V polovici tretiny zvládli oslabenie, no v 15. minúte znovu inkasovali. Sýkora sa šikovne zbavil obrancu, natlačil sa pred bránku, kde dokonal jeho akciu Rymsha - 0:3. Liptáci mohli znížiť v 17. minúte, no Nemec brankára neprekonal.

Aj úvod druhého dejstva patril Detve, ktorá v 23. minúte využila presilovku. Po peknej kombinácii prišla tvrdá strela od modrej a Charbonneau dorazil puk do siete. Chvíľu na to sa na modrej čiare pekne uvoľnil Štrauch a spomedzi kruhov znížil, no hostí to nezastavilo a v 26. minúte viedli opäť štvorgólovým rozdielom. Charbonneau si z uhla nakorčuľoval pred Kozla a na dvakrát ho prekonal. Zápas sa nedostal ani do polovice a Kozel vyťahoval z bránky puk znova. Na 6:1 zvýšil tečom Čacho. Jednoznačná prevaha hostí pokračovala aj pri hre 4 na 4, keď sa v pozícii nahrávača opäť predviedol Sýkora a naservíroval puk Kingovi na siedmy gól. V 36. minúte tesne minul Downing.

Prečítajte si aj

Slovanu chýbajú kľúčové postavy, Döme dal za pravdu Valtonenovi

Domácich nenaštartovala ani presilovka v úvode tretej časti a krátko po jej konci inkasovali už ôsmykrát v zápase. Valent vybojoval puk za bránkou, nakorčuľoval si k pravému mantinelu, odkiaľ našiel medzi kruhmi Downinga a ten vymietol horný roh bránky - 1:8. Hráči Detvy boli pri chuti, v ďalších minútach si proti odovzdanému súperovi robili, čo chceli, ponúkali si šance a snažili sa o dvojcifernú výhru. V 52. minúte pridal deviaty zásah Ľuptak po nezištnej prihrávke Rymshu. Na druhej strane aspoň trochu zmiernil prehru Kiss. Detva dohrala duel v početnej výhode, ale desiatka nakoniec nepadla.

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC 07 Detva 2:9 (0:3, 1:4, 1:2)
Góly: 24. Štrauch (Uhrík), 53. Kiss (Michalík) - 2. Downing (J. Sýkora, Valent), 3. Žilka (Klíma, Bača), 15. Rymsha (J. Sýkora, Valent), 23. Charbonneau (Lalík, Cox), 26. Charbonneau (Cox), 29. Čacho (King), 32. King (J. Sýkora, Downing), 47. Downing (Valent), 52. Ľupták (Rymsha). Rozhodovali: Müllner, Stano - Šefčík, Vyšný, vylúčení: 6:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Liptovský Mikuláš: Kozel – Nemec, Kurali, Pavúk, Mezovský, Valtola, Rusina, Parobek, Droppa – Ru. Huna, Uhrík, Štrauch – Michalík, Surový, Hamráček – Vybiral, Haluška, Kalousek – Židek, Kiss, Dunčko

Detva: Lazušin – F. Fekiač, Jendroľ, Gachulinec, Rymsha, King, Lalík, Bakala, Bača – Ľupták, V. Fekiač, Ščurko – Valent, Downing, J. Sýkora – Charbonneau, Čacho, Cox – Žilka, Klíma, Ferguson

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články