Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Na Spišiakov so Spišiakom

HUMENNÉ - Nevzdávajú tvrdý boj o play-off. Prvoligoví hráči Humenného stopercentne zúročili výhodu domáceho prostredia a súperovi zo Skalice neumožnili čo i len bod. Práve Záhoráci sú najvážnejším sokom v bitke o postup.
Zdroj: 38738
Zdieľajte:

"Šesťbodový zápas sme zvládli. Po vyrovnanej prvej tretine sa nám podarilo odskočiť Skaličanom a mysleli sme si, že je to vybavená vec. Hostia však bojovali do poslednej chvíle. Ubránili sme sa ich veľkému tlaku na konci duelu. Myslím si, že naša výhra je zaslúžená," po dlhšej dobe s radosťou konštatoval veľmi cenný triumf (5:3) humenský kormidelník Milan Staš. Okrem zisku troch bodov ho spokojnosťou nasýtil jeden dôležitý ukazovateľ.

Prečítajte si aj

FOTO Na východnom Slovensku vyrastie najmodernejšia tréningová hala

"Strelili sme päť gólov. Možno je to rarita, pretože naša strelecká potencia bola veľmi malá. Teraz sa to zmenilo. Keď vsietime góly, môžeme uspieť. Chalanom som sa poďakoval. Do play-off potrebujeme každý bod." Spomedzi humenských novicov na súpiske zaujali predovšetkým transakcie z Ruska. Z Chabarovska nabrali spoločne smer východné Slovensko Maxim Kondratiev a Igor Veličkin. Dve zaujímavé persony z Kontinentálnej hokejovej ligy, ale najmä prvý menovaný pred rokmi bol hráčom NHL. "Na prvých tréningoch bolo badateľné, že majú za sebou úmorné cestovanie. V zápase ale potvrdili, že sú to hokejisti s veľkými skúsenosťami. Nejako takto sme si to predstavovali. Naša obrana potrebovala kvalitu a skúsenosti. Max to ukázal. Veličkin zasa predviedol skvelú prihrávku, a takisto aj to, že hokej ovláda. Obidvaja sú prínosom. Som s nimi zatiaľ spokojný," predložil dojmy a postrehy z ruského dua Staš.

Prečítajte si aj

39-ročný slovenský veterán pokračuje v britskej lige

Čoskoro naskočí do dresu HC 19 ďalší bývalý hokejista z najlepšej európskej ligy - Michail Anisin. "Mám predstavu, v ktorej formácii by som si ho vedel predstaviť. Uvidíme, ako sa chopí pripravených úloh. Pri tvorbe útokov chceme pracovať citlivo, aby to malo účinok. Čas ukáže, či sme to urobili správne," podotkol skúsený 60-ročný kouč a v piatkovom meraní síl v Spišskej Novej Vsi by mali Humenčania do stretnutia vyrukovať aj s novým brankárom Eugenom Rabčanom. Ten sa presťahoval z Banskej Bystrice k prvoligovému tímu.

Prečítajte si aj

Jozef Kováčik získal nový angažmán po rozviazaní kontraktu v Leviciach

"S kolegom Jurčenkom už sme mu sľúbili, že najlepšie bude, ak vbehne do kolotoča rovno proti klubu, v ktorom vyrastal. Hráč sa vie vtedy vypnúť k nie stopercentnému, ale možno až k dvestopercentnému výkonu," doplnil niekoľko informácii po súboji so Skalicou tréner Milan Staš.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články