Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

FOTO Na východnom Slovensku vyrastie najmodernejšia tréningová hala

POPRAD - Pri zimnom štadióne v Poprade sa začína s výstavbou tréningovej hokejovej haly. Pôjde na ňu takmer päť miliónov eur.
Zdroj: 38735
Zdieľajte:

Dva milióny eur mesto získalo na projekt formou dotácie od vlády ešte v roku 2019, zvyšok uhradí zo svojho rozpočtu. Hala s kapacitou 200 ľudí by mala slúžiť najmä mladým Popradčanom. Ako vo štvrtok informoval primátor mesta Anton Danko, v tréningovej hale sa budú nachádzať šatne pre mládež a deti, rozhodcov a trénerov, malé zázemie pre hokejovú mládež, aj zasklený bufet. Stavba by podľa jeho slov mohla byť hotová ešte v tomto roku.

Prečítajte si aj

Na Spišiakov so Spišiakom

Krytá tréningová hala bude vybudovaná ako prístavba k zimnému štadiónu, na mieste súčasného parkoviska zo severovýchodnej strany. Hlavným účelom výstavby je zabezpečenie tréningov detí, žiakov a mládeže, keďže súčasné priestory v zimnom štadióne už pre tieto aktivity nepostačujú.

Prečítajte si aj

39-ročný slovenský veterán pokračuje v britskej lige

„Čo sa týka vybavenia, je tam plánovaných sedem šatní, súčasťou bude aj hygienické zázemie, teda toalety a sprchy, obsahovať bude aj priestory na ionizáciu vybavenia hokejistov, jednu šatňu pre trénerov a jednu pre rozhodcov,“ konkretizovala vedúca odboru výstavby na mestskom úrade Kristína Horáková.

Prečítajte si aj

Jozef Kováčik získal nový angažmán po rozviazaní kontraktu v Leviciach

V rámci projektu sa tiež vybuduje parkovisko s 22 parkovacími miestami či nová kanalizácia, ktorá bude slúžiť aj hlavnému zimnému štadiónu. Kúrenie a chladenie bude napojené na to súčasné v zimnom štadióne. Popradská samospráva odovzdala stavenisko počas minulého týždňa zhotoviteľovi prác, pražskej stavebnej spoločnosti Metrostav, a. s., ktorá uspela vo verejnom obstarávaní. Na stavbu má dvanásť mesiacov. Jej zástupca pre slovenskú oblasť Milan Marek uviedol, že do konca roka by chceli ľadovú plochu spustiť v skúšobnej prevádzke.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články