Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MSJ: Sú známe semifinálové dvojice

EDMONTON - V semifinále nastúpi Kanada proti Rusku, Američania, ktorí zdolali Slovákov, si zahrajú s Fínmi.
Zdroj: 37869
Zdieľajte:

Švédi po neúspechu so škandinávskym susedom neobhájili bronz z minulého šampionátu. "Začali sme veľmi dobre. Fíni v druhej tretine na nás vybehli, začali hrať veľmi aktívne. My sme nedokázali nadviazať na hru v prvej tretine a to nás stálo celý turnaj," zhodnotil príčiny neúspechu útočník prvej švédskej formácie Arvid Costmar.

Prečítajte si aj

MSJ: Slovensko po dobrom výkone podľahlo USA a lúči sa so šampionátom

Kanaďania si v treťom štvrťfinále hladko poradili s Čechmi 3:0. V prvej tretine skórovali Dylan Cozens v 9. min a obranca Bowen Byram v 12. min. Česi v závere skúsili dlhšiu power play, no do prázdnej bránky pridal tretí zásah Connor McMichael. Česi skončili tretíkrát v sérii vo štvrťfinále.

Prečítajte si aj

MSJ: Šialené semifinále: Fíni prehrávali 0:2, neuznali im gól, ale postup zariadil 24 sekúnd pred koncom Hirvoven!

"Súper hral presne to, čo sme očakávali. Tvrdo pracovali, napádali nás, blokovali. Každú strelu sme si museli zaslúžiť. Lenže v obrane sme urobili veľa dobrých vecí a keď sme sa vrhli do útoku, vždy sme vedeli, že je tu pre nás spoľahlivý Devon Levi v bránke. Bol to pre nás perfektný zápas," sršal spokojnosťou po stretnutí tréner Kanaďanov Andre Tourigny.

Prečítajte si aj

Boltun si s kolenom vytrpel veľa, teraz pracuje s bratom v stavebnej firme a na hokej nezanevrel

Českí reprezentanti sa tak opäť nepredstavia v súbojoch o cenné kovy, naposledy vybojovali bronz ešte v roku 2005. "Kanaďanov môžem iba pochváliť. V obrane pracovali dobre, nepustili nás do vyložených príležitostí. V prvej tretine sme dvakrát inkasovali, to ovplyvnilo celé stretnutie. Nášmu mužstvu by som chcel dať obrovský kredit, zo spolupráce všetkých mám dobrý pocit," zhodnotil záverečné vystúpenie svojho tímu tréner Čechov Karel Mlejnek podľa idnes.cz.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články