Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Žiar nad Hronom bude ako prvý na Slovensku "vychovávať" deti už od plienok

ŽIAR NAD HRONOM - V hokejovom HK Sporttrend Žiar nad Hronom sa inšpirovali nápadom zo Švédska. Každé narodené dieťa v meste dostane od klubu darček, konkrétne plienky.
Zdroj: 37948
Zdieľajte:

"Inšpirovali sme sa od Švédov, keď sme mali míting s Martinom Dendisom, s ktorým spolupracujeme. A on spomínal, že tam sa každý klub stará o takúto vec. Každé narodené dieťa v meste dostane nejaký darček od klubu. Hneď nás to oslovilo a začali sme o tom rozmýšľať. Cieľom je aby sme oslovili rodičov už na začiatku, aby vedeli že tu je hokejový klub, ktorý pracuje na úrovni a naozaj sa snaží deťom priniesť zo športu radosť. A takto chceme aspoň trošku potešiť rodičov," vysvetľuje Lukáš Opáth, šéftréner mládeže HK Sporttrend Žiar nad Hronom.

Prečítajte si aj

V Žiari nad Hronom sa snažia pracovať čo najprofesionálnejšie, Lukáš Opáth hovorí o ambicióznom pláne s mládežou

Tým ale aktivita klubu nekončí: "Chceme v tom samozrejme pokračovať a máme v pláne aj ďalšie aktivity, ako napríklad, že sa chceme pripomenúť deťom, ktoré nastupujú do škôlky, aby dostali od nás nejaký darček v podobe nálepiek s našimi logami a celkovo hokejovou tematikou. Chceme sa pripomenúť v každej etape: pri narodení dieťaťa, potom keď dieťa ide do škôlky a následne máme centrum športu pri ZŠ, kde by sa každé dieťa prvého a druhého ročníka malo naučiť korčuľovať," prezrádza Opáth.

V žiarskej nemocnici sa nápadu takisto potešili: "Bol som milo prekvapený, ako reagovali doktori. Boli potešení, že aj v týchto časoch niekto chce robiť veci nezištne. Potešilo ho aj pána primátora. Bol rád, že vytvárame takéto aktivity v meste. Verím, že sa potešia aj mamičky," doplnil Lukáš Opáth.

Prečítajte si aj

Na Slovensku sa hráč berie ako robot, hovorí Martin Dendis. Ako 28-ročný sa stal asistentom trénera v Linköpingu
Zdieľajte:
Zdroje informácií: hksporttrend.sk, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články