Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fantastický Halák prvou hviezdou zápasu

V nočných zápasoch sa zo Slovákov najviac darilo brankárovi Jaroslavovi Halákovi v drese New Yorku Islanders. Prinášame vám výsledky zápasov NHL.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák sa výraznou mierou pričinil o víťazstvo svojho tímu v newyorskom derby zámorskej NHL. New York Islanders v noci na stredu uspeli na ľade mestského rivala Rangers 6:3, Halák odchytal za "ostrovanov" celý zápas a zo 43 striel prekĺzli za jeho chrbát len tri, vďaka čomu sa stal jeho prvou hviezdou.

Zápas sa pre neho nezačal dobre, pretože v 7. minúte ho z nulového uhla prekonal kanonier Rick Nash a poslal "jazdcov" do vedenia. Ani veľká chyba našťastie slovenského brankára psychicky nezložila a v ďalšom priebehu bol oporou svojho tímu. Najviac zo svojho umenia predviedol v druhej tretine, keď Rangers na neho vyslali až 21 striel. Halák inkasoval v prostrednej časti len raz, keď Derick Brassard zblízka upravil na 2:1. V čase, keď Rangers dominovali, prišla hrubá chyba obrancu Michaela Kostku, ktorý stratil puk v obrannom pásme a kapitán Islanders John Tavares vyrovnal na 2:2. Kostka na svoj debut v drese Rangers tak skoro nezabudne, pretože v úvode tretej časti vyrobil ďalší "kiks" a Kyle Okposo svojim 100. gólom v kariére dostal v 41. minúte prvýkrát v zápase svoj tím do vedenia. Tretia časť patrila "ostrovanom", ktorí potom strelili ďalšie tri góly a potvrdili výborný vstup do sezóny. Prvé tri zápasy v novom ročníku vyhrali Islanders štvrtýkrát v histórii, predtým sa im to podarilo v sezóne 1987/1988 a v ročníkoch 1976/1977 a 2001/2002 vstúpili dokonca štyrmi víťazstvami v rade. Prvé dve tretiny boli Rangers lepším tímom, ale v tretej už úradovali hostia. "Halák nás v druhej tretine udržal v hre. Ak by sme inkasovali viac gólov, tak by sme asi nepreviedli takýto zvrat. Na našom tíme sa mi páči, že všetci hráči hrajú zodpovedne a dodržujú systém. Máme individuality, ktoré dokážu rozhodnúť," povedal zámorským médiám tréner Islanders Jack Capuano. Halák v 13. zápase proti Rangers v kariére vychytal ôsme víťazstvo.

V Caroline nedohral zápas s Buffalom Andrej Sekera. Slovenský obranca Hurricanes v 13. minúte hrozivo narazil na mantinel a z ľadu odišiel až po ošetrení. Podľa trénera Billa Petersa našťastie neutrpel žiadnu zlomeninu a nejde o vážne zranenie. Hurricanes trápi veľká maródka, Sekera doplnil zoznam maródov, kde sú kapitán Eric Staal, Jordan Staal, Jeff Skinner a Patrick Dwyer. Sekera odohral v zápase proti Buffalu 5 minút a 12 sekúnd a pripísal si mínusový bod práve v situácii, keď sa zranil, pretože napriek jeho snahe Marcus Foligno skóroval. Z očakávaného duelu dvoch slovenských obrancov tak nakoniec nebolo nič, pretože Andrej Meszároš sa do zostavy Sabres nezmestil. V prvých zápasoch za Buffalo zaznamenal šesť mínusových bodov a tak ho tréner Ted Nolan nechal len na tribúne. Buffalo viedlo 3:1, ale Carolina dostala duel do predĺženia, keď na 3:3 vyrovnal 78 sekúnd pred koncom riadneho času Zach Boychuk. V maratónskych nájazdoch rozhodol až v ôsmej sérii o víťazstve Sabres Zemgus Girgensons.

Columbus prehral s Dallasom 2:4, slovenský útočník Marko Daňo sa tentokrát do štatistík nezapísal. Devätnásťročný center odohral deväť minút a 13 sekúnd a zaznamenal dva bodyčeky. Hrdinom zápasu bol kanonier Stars Tyler Seguin, ktorý zaznamenal hetrik a strelil svoje prvé tri góly v sezóne. Výborne mu sekundoval aj Jamie Benn s bilancou 1+3. Columbus prehral prvýkrát v sezóne.

Hokejisti Los Angeles zdolali na domácom ľade Edmonton vysoko 6:1, keď sa dvomi gólmi blysol Tanner Pearson. Obhajcovia Stanleyho pohára nastúpili bez slovenského útočníka Mariána Gáboríka, ktorému sa obnovilo svalové zranenie a bude svojmu tímu nešpecifikovaný čas chýbať. Podobné problémy mal Gáborík aj počas prípravného kempu. Slovenský kanonier po úspešnom play-off podpísal v lete s Kings sedemročný kontrakt na 34 miliónov dolárov.

Anaheim Ducks vyhral v priebehu štyroch dní tri zápasy vonku. Po Detroite a Buffale sa tešil aj na ľade Philadelphie, kde o triumfe "káčerov" rozhodol v samostatných nájazdoch švédsky nováčik William Karlsson. Po sérii štyroch duelov vonku, sa Anaheim vracia z tripu domov a prvýkrát v sezóne sa predstaví doma v piatok proti Minnesote. V zápase bohatom na góly vyhrali hokejisti San Jose vo Washingtone 6:5 po samostatných nájazdoch. "Žraloci" viedli 3:0, 4:1 a 5:3, ale domáci hokejisti nakoniec dostali duel do predĺženia a nájazdoch, v ktorých rozhodol Joe Pavelski. Ruský kanonier Capitals Alexander Ovečkin strelil dva góly z ôsmich striel, pridal asistenciu a stal sa prvou hviezdou zápasu. Sharks v prvých dvoch zápasoch sezóny neinkasovali.

V Toronte rozhodol už v 34. sekunde predĺženia o víťazstve domácich Maple Leafs po skvelej individuálnej akcii kanonier Phil Kessel. Toronto vyhralo druhý zápas za sebou, ale pred vlastnými fanúšikmi v Air Canada Center sa tešilo prvýkrát. Kessel nie je veľmi výrečný typ a tak o ňom musia hovoriť iní. "Je to veľmi dynamický a rýchly hráč. Málo hráčov v lige má podobné schopnosti. Spôsob, akým dnes rozhodol, bol fantastický," chválil Kessela útočník Joffrey Lupul. V drese Toronta nastúpil aj slovenský útočník Richard Pánik, ale dostal veľmi málo priestoru a za 4 minúty a 44 sekúnd sa do štatistík nezapísal. O víťazstve New Jersey na ľade Tampy Bay rozhodol štvrtým gólom v sezóne Mike Cammalleri, v Nashville sa tešili hokejisti Calgary. O ich víťazstve 3:2 po nájazdoch rozhodol Joe Colborne..

Výsledky:

Columbus - Dallas 2:4

.

NY Rangers - NY Islanders 3:6

(za hostí odchytal Halák celý zápas a kryl 40/43 striel)

.

Philadelphia - Anaheim 3:4 pp a sn

.

Washington - San Jose 5:6 pp a sn

.

Carolina - Buffalo 3:4 pp a sn

.

Tampa Bay - New Jersey 1:2

.

Toronto - Colorado 3:2 pp

.

Nashville - Calgary 2:3 pp a sn

.

Los Angeles - Edmonton 6:1

.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články