Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najlepší strelec SR 18 sa vložil aj do pozície kajúcnika: Verím, že z nás vyrastú poriadni hokejisti!

PIEŠŤANY - Dlho čakali, kým sa môžu vrátiť, ale ukázalo sa, že to stálo za to.
Zdroj: 37646
Zdieľajte:

Mladí reprezentanti z projektu SR 18 napriek dlhému obdobiu bez tréningov či hokejových zápasov majú na svojom štíte prvého silného súpera. V pondelok nastúpili v Spišskej Novej Vsi, ktorú mali na lopate celý zápas. Spišiaci stiahli náskok húževnatého protivníka z 1:4 na 4:4, ale predsa len väčšia radosť po nájazdoch zavládla v tábore mladíkov.

Prečítajte si aj

Dukla Trenčín pokračuje v zbrojení kádra: Zo Znojma prichádza Kanaďan

"Duel sme rozbehli výborne a mali sme ho dlho pod kontrolou. Celý čas som na to myslel, že sa postaráme o skvelý výsledok. Previnil som sa však faulom a pykali sme za moje zlyhanie. Určite sme mali na to, aby sme uspeli v riadnom hracom čase," uviedol najlepší strelec reprezentačnej osemnástky Peter Repčík, ktorý vsietil východniarom hetrik, no nestačilo to stopercentné víťazstvo.

Prečítajte si aj

Marek Slovák chválil posily, ľutoval chyby, ktoré stoja Nitru aj napriek dobrým výkonom body

16-ročný útočník sa v úvode roka 2020 predstavil na Zimnej olympiáde mládeže vo švajčiarskom Lausanne. Z podujatia si doniesol domov dve medaily - striebornú aj bronzovú. Výprava slovenských reprezentantov ostala na východe iba sa presunula zo Spiša na Zemplín. V nezvyčajnom čase 13:30 na ňu v utorok čakalo Humenné. "Sme mladí chalani, takže nesmieme sa vyhovárať na nabitejší program. Sily sa vždy nájdu. V Humennom sme to nezvládli tímovo," vyjadril sa k prehre 3:2 pod Vihorlatom Repčík.

Prečítajte si aj

Javorčíka po odchode z Banskej Bystrice mrzí jediná vec

V národnom drese zatiaľ odohral sedem stretnutí. "Podmienky v našom projekte sú na veľmi vysokej úrovni. Stále na sebe pracujeme a chceme sa zlepšovať. Avšak podľa mňa nie je správne porovnávať sa s prvou ligou, v ktorej hrajú vyzretí muži. Verím, že z nás vyrastú poriadni hokejisti!," vyhlásil Repčík. Slovenskí mládežnícki reprezentanti postupne dobiehajú vymeškaný program. V pravidelnejších intervaloch navštevujú štadióny každého prvoligového klubu. Najbližší víkend si už zahrajú doma v Piešťanoch, avšak narazia na najsilnejší káder ligy - Vlci Žilina. Ligový suverén im už uštedril lekciu začiatkom decembra 9:2.

Prečítajte si aj

Prezident IIHF aj generálny sekretár majú koronavírus, zrušili stretnutie s Lukašenkom

"Pevne verím, že sme ešte nepovedali posledné slovo a tieto zápasy budú pre nás povzbudením. Nesmieme povoliť z nastaveného systému. Potom to bude ešte lepšie," dodal na záver debaty Peter Repčík.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články