Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Marek Slovák chválil posily, ľutoval chyby, ktoré stoja Nitru aj napriek dobrým výkonom body

TRENČÍN - Dukla Trenčín sa po zlom úvode ročníka postupne šplhá tabuľkou nahor, neprehrala už šesťkrát po sebe. Naposledy túto bilanciu natiahla doma v utorok proti Nitre. Góly padali hlavne v závere, nakoniec rozhodovalo predĺženie. V ňom sa trafil fínsky legionár Janne Kettunen.
Zdroj: 37641
Zdieľajte:

Hrdinom "Vojakov" bol aj dvojgólový Marek Valach. V 51. minúte vyrovnával na 1:1 a o päť minút neskôr otočil skóre: "Po prvej tretine sme si povedali nejaké veci. Začali sme to plniť, hrať jednoduchšie, korčuľovať a myslím si, že to rozhodlo," tvrdí mladý útočník. Prvýkrát prekonal gólmana Cowleyho počas presilovky: "Mali sme v nej pár dobrých akcií. Nakoniec sa puk po strele nejako odrazil ku mne a som vďačný, že som to mohol doraziť."

"Mrzí síce, že sme v závere neudržali vedenie a išli sa do predĺženia, ale dôležité je, že sa vyhralo a to je hlavné. V kabíne je pohoda, sme na víťaznej vlne. Verím, že to takto bude pokračovať čo najdlhšie," pochvaľuje si Valach.

Marek Slovák nie je spokojný s tým, že Nitra po dobrých výkonoch na ľadoch súperov po zaváhaniach stráca body: "Odohrali sme tretí parádny zápas vonku. Mali sme to rozohraté dobre. Počas 50 minút sme ich do ničoho nepustili, nakoniec rozhodli drobné chyby. V závere sme vyrovnali, chceli aspoň dva body a znova prišla chyba. Posledné tri stretnutia po sebe vonku, proti Slovanu, Zvolenu a Trenčínu, sme zvládli veľmi dobre, no máme z nich len dva body," povzdychol si šikovný útočník.

Práve on vyrovnával v 59. minúte na 2:2 a poslal stretnutie do predĺženia: "Za stavu 1:2 sme si povedali, že trochu otvoríme. Pri góle na 2:2 som šiel do rizika za obrancu pre puk. Išli sme do prečíslenia. Chcel som to dávať na dorážku, netrafil som bránku. Odrazilo sa to naspäť a dorazil som. Chvalabohu aspoň za ten bod a vyrovnanie pred koncom riadneho hracieho času, no prišli sme o body," jasne poznamenal.

"Corgoni" nemali k dispozícii až osem stálych členov zostavy, šancu dostali mladíci aj posily na striedavý štart z Levíc: "Musím pochváliť chlapcov, ktorí prišli. Hrali výborne a robili presne to, čo od nich tréner chcel. Zomkli sme sa a na ľade silného Trenčína sme chceli dobre zahrať. Darilo sa nám to 50 minút, potom prišli naše chyby," dodal Marek Slovák.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články