Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 zatiaľ najlepších legionárskych posíl tímov Tipos Extraligy

BRATISLAVA - Vybrali sme päť najlepších legionárov, ktorí prišli zo zahraničia do našej najvyššej súťaže pred štartom tejto sezóny a úvod ročníka 2020/21 im vychádza veľmi dobre. Klubom zatiaľ vychádza hlavne stávka na brankárov, ale tým najlepším hráčom v tejto kategórii je podľa nás kanadský útočník Jonathan Charbonneau.
Zdroj: 36894
Zdieľajte:

Jonathan Charbonneau (HC 07 Detva)

Za osem stretnutí získal už skvelých jedenásť bodov a po nedeľnom programe sa zaradil na prvé miesto produktivity celej súťaže. Razom sa stal oporou Detvy, pričom jeho osem gólov je najviac spomedzi všetkých hráčov. Presadil sa v každom stretnutí okrem duelu proti Banskej Bystrici. Raz dokonca strelil dva góly, pričom naposledy rozhodol nájazdy na ľade Popradu. Až deväť svojich bodov získal pria vyrovnanom počte hráčov na ľade. Navyše, dominuje aj štatistike +/- s bilanciou +9. Rodák z maličkého mestečka St-Colomban pritom v predošlom ročníku v rámci ECHL nebol vôbec extra produktívny. Pod Poľanou sa mu zatiaľ darí nad očakávania.

Prečítajte si aj

Charbonneau prišiel do Detvy z ešte menšieho mesta, dúfa v úspešnú sezónu a teší sa aj na spoznávanie okolia

Henri Kiviaho (HC Mikron Nové Zámky)

V Tipos Extralige sa uviedol výborne. Henri Kiviaho zatiaľ odchytal všetky zápasy jeho Nových Zámkov, raz si udržal čisté konto a "býkov" doviedol k výhram aj nad Zvolenom, Banskou Bystricou či silnými Michalovcami. Až 93-percentná úspešnosť zákrokov a priemerne len 2,15 inkasovaných gólov na stretnutie z neho robia jedného z najlepších gólmanov súťaže. Aj preto sa HC Mikron Nové Zámky vyhrieva na čele tabuľky. 26-ročný gólman doposiaľ predviedol 239 zákrokov, inkasoval osemnásť gólov: "Chcem vyhrať titul. Či je to možné? Jednoznačne," povedal v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Do Nových Zámkov som prišiel vyhrať titul, hovorí Henri Kiviaho

Brendan Ranford (HC Slovan Bratislava)

Kanadský útočník zapadol výborne do tímu "Belasých" a formácia s ním Kytnárom a Studeničom vie narobiť poriadne vetry v tretinách súperov. Doposiaľ v lige získal osem bodov za dva góly a šesť asistencií. Je najproduktívnejším hráčom tímu, keďže Rastislav Gašpar všetky svoje body nazbieral za Detvu. Ranford navyše zaknihoval už štyri plusové body a vylúčený bol iba raz. Zatiaľ ukázal viac ako napríklad jeho krajania Brant Harris a Brendan O´Donnell, avšak aj tí sa začínajú slušne rozbiehať.

Thomas Sholl (HC 07 Detva)

Zámorské posily zapadli do detvianskeho tímu pod vedením trénera Ernesta Bokroša výborne. Okrem Charbonneau vyniká brankár Sholl, ktorý prakticky vytlačil z pozície jednotky Romana Petríka. Zatiaľ naskočil do siedmich stretnutí, vyhral štyri. Pokryl 92,58% striel na jeho bránku. Síce inkasoval devätnásť gólov, avšak išlo na neho až 256 striel, čo je po Kiviahovi druhý najvyšší počet a práve iba fínsky gólman strávil na ľade viac minút. Na čistý štít zatiaľ čaká, no čoskoro by prísť mohol. 26-ročný Američan bol v posledných dvoch sezónach najlepším gólmanom ECHL.

Andrei Makarov (HC Slovan Bratislava)

Brankári tvoria v našom článku až tri pätiny výberu a nie je sa čomu čudovať. Predsezónne posily do bránkovísk vyšli mnohým tímom, veľmi dobre sa javia aj Evan Cowley (HK Nitra) či Robin Rahm (HKM Zvolen). Ruský gólman Makarov mal trochu dlhší rozbeh, nakoľko sa neskoro pripojil k tímu a zo začiatku dostával šancu Durný. 27-ročný brankár, ktorý si zachytal aj v NHL za Buffalo Sabres a pôsobil v niekoľkých tímoch KHL, zatiaľ nastúpil v Tipos Extralige proti Novým Zámkom a Košiciam, nepustil za seba jediný puk. Dva zápasy, dve čisté kontá sú fantastickou bilanciou. Navyše, v Tipsport Kaufland Cupe nastúpil raz a doviedol Slovan k výhre nad Nitrou.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články