Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Charbonneau prišiel do Detvy z ešte menšieho mesta, dúfa v úspešnú sezónu a teší sa aj na spoznávanie okolia

DETVA - Po šiestich rokoch v NCAA a ECHL bude kanadský útočník Jonathan Charbonneau brázdiť klziská slovenských hokejových štadiónov. Nevysoký krídelník by mal vynikať technickými schopnosťami, rýchlosťou a dravosťou. Na konte má aj jednu 50-bodovú sezónu za South Carolina Stingrays. Rodák z malého, iba trinásťtisícového, mestečka St-Colomban v južnej časti provincie Quebec, ktoré je počtom obyvateľov menšie ako Detva, chce patriť medzi lídrov tímu. Aj o tom porozprával v interview pre hokejovysvet.sk.
Zdroj: 36190
Zdieľajte:

Ako sa cítiš v prvých tréningoch na ľade?

"Je to dobré, že som konečne na ľade. Zatiaľ spoznávam nových spoluhráčov. Niekedy je to náročnejšie kvôli jazykovej bariére, ale pracujeme na tom. Časom budeme určite dobrá partia, ide to správnym smerom."

Si v Európe prvýkrát?

"Áno, som. Určite je to iné ako v zámorí, ale po krátkom čase si tu určite zvyknem."

Let bol dlhý?

"Trval asi dvanásť hodín, čiže to nebolo až také zlé. Navyše sme leteli cez noc, čiže som mohol spať a to bolo lepšie ako keby sme šli cez deň."

Prečítajte si aj

Golian odštartuje sezónu v Detve, potom sa presunie do zámoria. Rozbeh pribrzdila karanténa

Jetlack?

"Ešte mierny je, ale keď sme prileteli, tak som to pociťoval. Bol som unavený, ale prvé noci som nemohol riadne spať. Dáva sa to už ale do poriadku a v najbližšej dobe si zvyknem úplne."

Ako si trávil karanténu?

"Pozeral som televíziu, filmy na Netflixe, veľa času som trávil na mobile. Nebol to pre mňa najlepší čas, ale chápem, že to je zodpovedné riešenie, aby som náhodou nenakazil ostatných v tíme a v okolí."

Ako ste si sadli s majiteľom klubu Róbertom Ľuptákom?

"Je to skvelý chlap. Miluje hokej, stará sa o hráčov. Počul som o klube iba dobré veci, čiže som rád súčasťou tohto tímu."

Poznal si sa s Trevorom Coxom a Riverom Rymshom už predtým?

"Nie. Prvýkrát som Trevora stretol až pri ceste na Slovensko, ale je to výborný chalan, rovnako tak aj River. Keďže sme hrali v rovnakej súťaži, tak sme sa stretli v zápasoch ako súperi, no nikdy sme sa spolu nerozprávali."

Čo očakávaš v novej sezóne?

"Počul som, že Detva bola v posledných sezónach nepríjemným súperom pre ostatné mužstvá. Teraz prišiel nový tréner, takže určite budeme lepší ako minulý rok. Ja dúfam, že to bude úspešná sezóna."

Aké si mal pocity, keď si prvýkrát videl mesto a štadión v Detve?

"Najskôr som si pomyslel, že je to tu malé. Mesto je pomerne malé, aj štadión, ale ja taktiež bývam v malom meste, čiže som s tým úplne v pohode. V okolí je čo robiť, čiže sa určite pôjdeme pozrieť. Keď budeme mať voľný čas samozrejme. Zatiaľ sme neboli nikde, keďže sme väčšinu času strávili v karanténe, avšak v utorok sme dostali aj auto, takže určite pôjdeme. Som zvedavý ako to tu vyzerá. Okrem prírody aj napríklad samotné dediny a podobne."

Prišiel si sám?

"To áno, ale o niekoľko týždňov, ak nebudú žiadne problémy, príde aj moja manželka. Určite spolu vyrazíme na niektoré miesta v okolí. Aj pre ňu to bude prvá návšteva Európy."

Kedy si naposledy hral zápas?

"Sezóna nám skončila v polovici marca, odvtedy už obehlo dosť času. Potrebujem teda ešte niekoľko tréningov, aby som sa do toho celého dostal, no očakávam, že to čoskoro bude dobré."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články