Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Do Nových Zámkov som prišiel vyhrať titul, hovorí Henri Kiviaho

NOVÉ ZÁMKY - V Tipos Extralige sa uviedol výborne. Henri Kiviaho zatiaľ odchytal všetky zápasy jeho Nových Zámkov, raz si udržal čisté konto a "býkov" doviedol k výhram aj nad Zvolenom, Banskou Bystricou či silnými Michalovcami. Až 93-percentná úspešnosť zákrokov a priemerne len 2,15 inkasovaných gólov na stretnutie z neho robia jedného z najlepších gólmanov súťaže. Aj preto sa HC Mikron Nové Zámky vyhrieva na čele tabuľky.
Zdroj: 37215
Zdieľajte:

26-ročný gólman doposiaľ predviedol 239 zákrokov, inkasoval osemnásť gólov. Tri z nich pri výhre proti HC ´05 Banská Bystrica: "Hrali sme tímovo. Spoluhráči mi veľmi pomáhali, v defenzíve to bolo dobré, čiže to pre mňa vyzeralo veľmi jednoducho. Ostávame na prvom mieste. Počul som, že Nové Zámky tam ešte neboli, čiže je to skvelý pocit, ale musíme pokračovať v nastolenej ceste," hovoril Kiviaho pre hokejovysvet.sk po stretnutí na zvolenskom ľade.

Spokojnosť z neho sršala. Úvod ročníka totiž tímu z južného Slovenska vychádza výborne: "Zatiaľ hráme ako tím, je to pre mňa jednoduchšie, víťazstvá prichádzajú," tvrdí. Mladú dvojku Jakuba Lackoviča do bránky ešte nepustil: "Medzi nami je zdravá konkurencia, každý môže nastúpiť. Som rád, že som to ja, ale musím pokračovať vo výkonoch," uvedomuje si.

Kiviaho počas dvoch sezón nastupoval za Idaho Steelheads v ECHL, inak pôsobil iba v rodnej krajine. Aj preto sa rozhodol pre slovenské klziská: "Jazyk je najväčšia zmena oproti Fínsku, ale som rád, že vidím nové miesta, nových hráčov a štýl hokeja. Do Zámkov som prišiel, pretože som to považoval za dobrú príležitosť na ďalší krok v mojej kariére, vyskúšať si novú súťaž a možno sa v ďalšej sezóne posuniem ešte vyššie," verí rodák z mesta Lappeenranta.

Zároveň je odchovancom tamojšieho klubu SaiPa, kde v súčasnosti pôsobia štyria slovenskí hráči - Matej Tomek, Mário Grman, Tomáš Záborský a Filip Krivošík: "Stále sledujem výsledky tímu, vždy si pozriem zostrihy stretnutí," pokračoval v rozprávaní bývalý gólman aj tímov ako KalPa, Ilves či Ässät hrajúcich najvyššiu fínsku Liigu, jednu z najlepších súťaží na svete.

K aklimatizácii v našej krajine mu pomohli aj mnohí krajania v tíme: "Stále sme spolu, trávime spolu veľa času. Je to zábava. Z našej fínskej skupiny som už pred príchodom poznal prakticky všetkých, aj to bola pre nás výhoda," nechal sa počuť Henri Kiviaho, ktorý do Tipos Extraligy prišiel s jediným cieľom: "Chcem vyhrať titul. Či je to možné? Jednoznačne," dodal v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články